L’empresarial ASECAM organitza una reunió per abordar la línia Sagunt-Terol-Saragossa del corredor Cantàbric-Mediterrani

0
1135
Imatge de la reunió delebrada a Sagunt

A l’esdeveniment van assistir l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández i l’alcaldessa de Terol, Emma Buj

L’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) ha organitzat al Port de Sagunt una reunió de treball sobre la importància del tram Sagunt-Terol-Saragossa del corredor Cantàbric-Mediterrani. La jornada es basa en la reclamació de la inclusió del tram dins dels corredors de les xarxes transeuropees de transport.

A l’esdeveniment van assistir l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; l’alcaldessa de Terol, Emma Buj; la presidenta d’ASECAM, Cristina Plumed; el subdirector general de l’Autoritat Portuària de València, Manuel Guerra; així com representants d’importants empreses del Camp de Morvedre, d’empresaris aragonesos i de sindicats de les dos províncies.

Quico Fernández va felicitar ASECAM i el sector econòmic de Terol per la iniciativa d’esta jornada en la qual es planteja la urgència d’incloure la infraestructura del corredor Cantàbric-Mediterrani dins dels eixos prioritaris de transport de la Unió Europea. “Tant per a Sagunt com per a Terol es tracta d’una infraestructura vital perquè suposa la posada en valor de tota la nostra base econòmica. A Sagunt, tant el port com tota l’àrea logística i industrial cobren moltíssima rellevància amb esta infraestructura que, incompresiblement, ha sigut eliminada des de la Unió Europea, entenc que per la falta d’insistència del govern espanyol en el seu moment”, assegurava Fernández.

D’altra banda, l’alcalde afirmava que s’estan duent a terme “tota una sèrie d’iniciatives a nivell polític per part de la Generalitat i de l’Autoritat Portuària de València, així com de l’Ajuntament de Sagunt, i totes les actuacions van en la mateixa línia”. A més, va recordar que per este motiu “vam estar fa unes setmanes a Terol precisament per a cridar l’atenció sobre esta decisió injusta”.

El corredor Cantàbric-Mediterrani “multiplica de manera claríssima les possibilitats del port, de Parc Sagunt i de la nostra economia. Per tant, anem a continuar treballant en esta línia des de la unió de tots els sectors polítics, institucionals, sindicals i empresarials com hui s’ha demostrat a Sagunt. Esperem que els resultats siguen molt positius”, va assegurar Fernández. Per a finalitzar, va instar la Unió Europea a rectificar la seua postura inicial i ha fet esment al comissionat del corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, que a partir d’ara estarà al capdavant d’esta demanda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí