L’empresarial ASECAM denuncia el “preu abusiu” de l’aigua en Sagunt per a consum industrial

0
1491
Cristina Plumed, presidenta d'ASECAM

Mentre no existeix xarxa d’aigua industrial, les tarifes del consum domèstic apliquen preus per trams pel que es penalitzen els consums alts

La presidenta de l’Associación d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), Cristina Plumed ,denuncia el preu abusiu de l’aigua per a consum industrial a Sagunt. Recorda que en el municipi de Sagunt, la distribució de l’aigua es fa a través de l’empresa pública Aigües de Sagunt, empresa amb participació majoritària de l’Ajuntament de Sagunt, que distribueix únicament aigua potable domèstica, no existint en la capital de la comarca cap xarxa d’aigua industrial que puga proveir a les empreses que major ús fan d’aquest element. La problemàtica resideix que les tarifes del consum domèstic apliquen preus per trams pel que es penalitzen els consums alts, és a dir, els superiors a 40m3/mes amb un +400% respecte al preu del tram inferior.

“Aquest fet produeix que s’estiga abusant, de forma desmesurada, de les indústries de la nostra ciutat posat que, algunes d’elles consumeixen volums molt importants d’aigua que van anar degudament comunicats en el moment d’instal·lar-se en el municipi. El problema és que, en gravar el consum industrial amb tarifes per al consum domèstic, el cost per a les indústries és elevadíssim si es compara amb les tarifes industrials d’altres municipis o polígons industrials. Les nostres empreses estan cansades de pagar l’aigua a preu d’or”, ha afirmat Plumed.

Segons assenyala la representant dels empresaris de la comarca, en altres llocs sí que ofereixen preus especials i raonables per a les indústries que fan ús de l’aigua com a factor de producció per als seus processos. “No es pot castigar a les indústries on l’aigua és un factor productiu i, per tant, no estan fent un ús abusiu d’ella. A més, és inconcebible i inadmissible que el cost de l’aigua per a les indústries s’haja incrementat en un 92% en els últims cinc anys”, ha assenyalat.

La presidenta d’ASECAM es queixa de que els costos o tarifes en poblacions limítrofes o polígons industrials importants de la província de València i Castelló se situen entre 0,5 i 0,90€/m³. Però, en el cas de Sagunt, al novembre de 2011, la tarifa era de 0,98€/m³, incrementant-se al març de 2012 fins als 1,44€/m³ i als 1,60€/m³ al gener de 2014 per a finalitzar al maig de 2017 en 1,88€/m³, la qual cosa suposa un increment del 92% en amb prou faenes sis anys.

Des d’ASECAM han lamentat que no existisca en el municipi una xarxa de distribució d’aigua industrial, sinó solament per a consum domèstic, una cosa que produeix que es grave el consum per trams i es dispare el preu en el cas de les indústries que fan ús de l’aigua com a factor productiu, sense produir desaprofitament d’aquest element. Així mateix, des d’aquesta entitat han informat que en les dotacions d’infraestructures de Parc Sagunt que es publiquen per a poder licitar la compra de parcel·les, s’inclou una xarxa d’aigua industrial, la qual existeix, però no té subministrament a data de hui.

“Tenim moltes parcel·les pendents de vendre en aquest polígon industrial en les quals podrien voler instal·lar-se empreses que necessiten un ús intensiu de l’aigua i aquesta circumstància podria desincentivar el seu interès. El problema del preu abusiu de l’aigua i de la garantia del subministrament és una reivindicació que s’està realitzant a l’Ajuntament de Sagunt des de fa molt temps i, de manera oficial, mitjançant registre d’entrada a principis del passat mes d’agost sense que s’haja rebut resposta alguna sobre aquest assumpte”, ha finalitzat Plumed.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here