Els veïns de Gandia pagaran un 1,1% menys d’IBI en 2019

0
1092
Un dels moments de la roda de premsa.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, al costat de la vice alcaldessa, Lorena Milvaques; i l’edil de Ciudadanos, Ciro Palmer, han comparegut en roda de premsa per informar que el ple que tindrà lloc el pròxim dijous aprovarà una modificació a la baixa de l’Ordenança reguladora de recaptació de l’IBI del 4,1%.

Aquest 4,1% servirà per a compensar la pujada del 3% del cadastre que s’aplica des del Ministeri, de tal manera que els ciutadans veuran rebaixat l’impost en un 1,1% en aquest 2019.

Diana Morant ha declarat que «hui compareixem els tres partits que hem solucionat molts dels problemes de la ciutadania però, sobretot, d’allò més important que era el problema econòmic. La coalició de govern sempre ha comptat amb la necessària col·laboració, des de l’oposició però de manera constructiva, de Ciudadanos». «A l’inici de la legislatura vam ser obligats des del Ministeri a assumir un dur pla d’Ajust per reconduir la fallida econòmica que vam heretar de l’anterior legislatura. En aquell moment vam adquirir el compromís amb la ciutadania que a mesura que millorara la situació econòmica de la ciutat i, sempre dins de la legalitat, afrontaríem una disminució dels impostos».

L’alcaldessa ha qualificat aquesta proposta de «modesta però legal» i que la mateixa, ha obtingut el vot favorable de totes les forces polítiques representades al consistori a la Junta de Portaveus celebrada el passat divendres. Sobre la mesura, Morant ha destacat que el govern municipal continuarà treballant amb el Ministeri per aconseguir noves rebaixes de l’IBI.

Morant ha recordat que «l’any passat, el Cadastre va pujar un 4% i que el govern municipal va aconseguir no només compensar aquesta pujada sinó que va rebaixar en un 1% addicional. Aquest any, la pujada del cadastre serà del 3% i l’executiu compensarà aquest augment i rebaixarà un altre 1,1% addicional».

Un altre aspecte que ha destacat l’alcaldessa és que «si haguérem aplicat com la resta de les ciutats l’augment de l’IPC entre els anys 2016 i 2018, hauríem d’haver augmentat els impostos de la ciutadania un 4%». «Podríem haver dit que ens imposaven aquestes pujades des d’organismes superiors i malgrat això, vam complir amb la nostra paraula de no tornar a demanar un esforç a la ciutadania».

Finalment, l’alcaldessa ha informat que la proposta que serà votada en ple dijous que ve, preveu també la modificació de la tabla de bonificacions perquè les famílies que es veien beneficiades per aquestes mesures puguen continuar rebent-les.

Per la seua banda, Lorena Milvaques, ha explicat que «és un dia de satisfacció per a les tres formacions que compareixem i per al conjunt de la ciutadania». «Tot el treball d’aquesta legislatura de l’actual govern, amb el suport de Ciudadanos, han anat dedicats a recuperar la salut de l’economia municipal. L’any passat ja vam complir la promesa amb la rebaixa i aquest any ho tornem a fer».

En aquest punt, la vice alcaldessa, ha comparat els dos models econòmics de les últimes legislatures. «La passada legislatura es van apujar els impostos un 21% però aquests diners només va servir per als fastos i la despesa desmesurada que va acabar deixant les arques municipals exhaurides i una falta de confiança en la institució. Ara la foto és totalment diferent. Per culpa d’aquella legislatura se’ns va imposar un Pla d’Ajust però en aquesta ocasió, hem complert els compromisos adquirits i gràcies als esforços de l’administració i la ciutadania, s’ha contingut la despesa i recuperat l’economia de la ciutat».

Finalment, Ciro Palmer, va declarar «sempre hem dit que nosaltres no hem estat partícips de les situacions heretades però que sí que som part de les solucions. El pla d’Ajust és molt dur i des d’aquí volem agrair als ciutadans l’esforç fet» «Vull ressaltar que aquest govern i nosaltres des de l’oposició, estem corresponent al conjunt dels ciutadans amb una reducció dels impostos i pagant les factures en els terminis que preveu la Llei».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí