Els tribunals anul·len l’accés de la germana de l’alcalde d’Aielo a una plaça de treball de l’ajuntament

0
1432
José Luis Juan Pinter
L'alcalde José Luis Juan Pinter

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat la ressolució d’alcaldia de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit per la qual la germana de l’alcalde José Luis Juan Pinter obtenia una plaça d’administrativa al consistori. Així la sentència del jutjat Contenciós-Administratiu afirma que l’Oferta de Treball Públic realitzada l’any 2008 «no és del tot conforme a dret», ja que «es va aprovar pel ple sense negociació prèvia i sense comunicació als representants sindicals».

El portaveu del PSPV d’Aielo de Malferit, Miquel Sarrió, ha denunciat que la plaça estava «preparada» per la «col·locació» de la geramana del batlle perquè esta oferta de treball públic «tenia duess places d’administratiu a les que únicament podien presentar-se, segons els criteris que va fixar l’alcalde ‘funcionaris del propi ajuntament amb un mínim d’anys d’antiguetat'». Així Sarrió manifesta que estos criteris «sols els complien tres persones, entre les que ‘casualment’ es trobava la germana de l’alcalde que en eixe moment era auxiliar administratiu».

La denúncia de la situació la va realitzar el delegat de personal de l’ajuntament de la localitat després que l’oferta de treball fóra aprovada pel ple de la corporació el 16 d’octubre de 2008 «sense ser sotmes a anegociació i, per tant, sense comunicació als representants sindicals», malgrat que segons l’article 37 de l’Estatut Bàsic del Treballador Públic s’estableix que «són matèries d’objecte de negociació (…) els criteris generals sobre ofertes de treball públic».

El regidor del PSPV ha advertit que el seu partit ha denunciat diverses vegades «la política de favoritismes i obscurantisme» de l’alcalde Pinter i han acusat al dirigent del PP de «preparar les oposicions per col·locar a la seua pròpia geramana». Així i tot recorda que «són nombrosos els contenciosos que acumula l’ajuntament en matèria de personal» i que això és senyal de que «està fallat en política de personal». D’esta forma Sarrió ha afirmat que el PSPV ha demanat en diverses ocasions la dimissió de la regidora de l’àrea, Maribel Vicent, «per la seua incapacitat de gestió i la seua responsabilitat».

El líder socialista d’Aielo de Malferit apunta que l’ajuntament acumula dos contenciosos més perduts que van interposar també els treballadors. Així en el primer es va declarar «acomiadament improcedent» l’actuació de l’alcalde en cessar de les seues funicons a la directora del Centre de Dia; però «com Pinter es va negar després de la sentència a readmetre la treballadora al mateix lloc de treball, l’ajuntament va haver d’indemnitzar-la amb prop de 20.000 euros», uns diners que, segons recorda Sarrió «paguem tots els veïns d’Aielo».

En el segon cas una altra treballadora va denunciar a l’alcalde per «no deixar conciliar la vida familiar i laboral», per la qual cosa, segons apunta el regidor del PSPV l’obligava «a realitzar l’horari que ell volguera, un altre contenciós que van guanyar els treballadors i més despeses que va haver de pagar l’ajuntament amb diners de tots».

Miquel Sarrió apunta així que «potser per tot això ens ha pujat prop del 30% l’IBI (Impost de Bens Immobles) a tots els ciutadans d’Aielo de Malferit fa quasi dos anys, i quasi el 4% les ordenances de l’any passat».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí