Els treballs d’exhumació en la fossa de Benissa començaran a l’abril segons informa la Generalitat

0
776
Benissa
Un dels moments de la visita.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha visitat en Benissa la fossa en què es troben els cossos de cinc brigadistes internacionals que van morir a la localitat entre els anys 1937 i 1938, durant la Guerra Civil.

Pérez Garijo s’ha reunit amb la corporació municipal i després ha acudit al punt de l’antic cementeri de la localitat on es troba aquesta fossa acompanyada pel tinent d’alcalde de Benissa, Isidoro Mollà, i per representants de l’ajuntament.

Una vegada allí, ha observat el lloc on s’ubiquen les restes que la Generalitat començarà a exhumar de manera directa a partir del mes d’abril. Es tracta de la primera vegada que el Govern autonòmic s’encarrega de contractar i coordinar directament uns treballs d’aquest tipus.

L’entitat que executarà les tasques d’exhumació i trasllat de les restes de les víctimes és l’empresa arqueològica Drakkar, amb qui s’ha signat recentment el contracte per a dur a terme les excavacions de les fosses de Benissa i Monòver, on es troben soterrades 31 persones.

El cost total de les feines que es realitzaran ascendeix a prop de 21.000 euros i inclou treballs d’indagació, investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de víctimes de la Guerra Civil.

Treballs previs i futurs

Els cossos que es recuperaran, gràcies a les tasques d’excavació que es realitzaran, seran traslladats a un hipogeu situat en el cementeri nou de la localitat, on ja es troben altres cinc brigadistes internacionals que ja havien sigut identificats i les restes dels quals ja s’havien exhumat i soterrat dignament en el monument funerari que es va instal·lar en el seu record.

En octubre de l’any 2001 es van realitzar els primers treballs d’exhumació i es van extraure cinc cossos que van ser col·locats en aquest memorial. Posteriorment, l’any 2012, nous estudis van revelar que hi havia cinc persones més, les restes de les quals són les que ara es van a rescatar, i es va afegir una nova placa commemorativa a la làpida del cenotafi amb els noms d’aqueixes persones que seran exhumades ara, a l’espera que arribés aquest moment per soterrar allí també a aquestes víctimes.

Després de comprovar in situ la situació de la fossa que s’excavarà, la consellera ha visitat també aquest panteó, ubicat en el nou cementeri, en què es dipositaran les restes d’aquestes persones perquè puguen rebre per fi una sepultura digna.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here