Els treballadors de Pilkington de Sagunt accepten el preacord i desconvoquen la vaga

0
1361
Els treballadors de Pilkington a Sagunt han desconvocat la vaga.

Durant l’assemblea celebrada aquest diumenge els treballadors han acceptat el preacord aconseguit entre CGT, CCOO i UGT i la direcció de la planta

La majoria dels treballadors de Pilkington ha acceptat aquest diumenge en assemblea el preacord aconseguit entre CGT, CCOO i UGT i la direcció de la planta de Sagunt en la negociació del ERE, que permet evitar els acomiadaments traumàtics i garanteix la continuïtat de la línia de laminatge.

Els empleats van rebutjar aquest preacord el divendres, per la qual cosa la direcció de l’empresa va retirar l’oferta i va anunciar que tornava al ERE inicialment plantejat, que contemplava l’acomiadament de 117 treballadors dels 385 que conformen la plantilla, han explicat fonts de CCOO.

Els sindicats van demanar poder convocar una nova assemblea de treballadors, celebrada aquest diumenge a les 11 i a les 18 hores, per a explicar les clarificacions fetes en el preacord i poder votar-lo de nou.

Una vegada conclosa l’assemblea de la vesprada s’ha procedit al recompte de vots, en el qual ha eixit un percentatge majoritari a favor del preacord, per la qual cosa aquest queda ratificat i es desconvoca la vaga indefinida que mantenien els treballadors des del 22 de novembre.

El principi d’acord, que es va aconseguir al voltant de les 22.00 hores del passat dijous, planteja evitar els acomiadaments traumàtics a través de prejubilacions voluntàries, mancant negociar les condicions econòmiques, i d’eixides voluntàries, amb un màxim de 50 afectats, segons CCOO.

Contempla a més, entre altres punts, la continuïtat de la línia de laminatge fins al 31 de desembre de 2024, així com la realització d’inversions per a garantir aqueixa continuïtat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here