Els treballadors de Pilkington a Sagunt temen que el tancament de la línia de laminat arrossegue a tota la planta

0
1489
Treballadors de la planta Pilkington de Sagunt.

L’alcalde Darío Moreno demanarà a l’empresa que «recapacite» i que «tire marxa arrere en aquesta decisió de tancament»

Els treballadors de la planta de Pilkington a Sagunt temen que el tancament de la línia de laminatge a través d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) anunciat per l’empresa aquesta setmana, arrossegament «al conjunt de la factoria a un tancament».

Així ho explica el Coomité d’Empresa de la planta en un comunicat alertant sobre aquesta reestructuració, per la qual cosa s’han mobilitzat entrevistant-se aquest dijous amb les autoritats municipals i també realitzant assemblees de treballadors durant el matí i la vesprada. En principi ara el Comité d’Empresa al costat dels sindicats establiran reunions de coordinació per a evitar la situació sobrevinguda, establint les estratègies necessàries per a parar aquest tancament.

En la reunió mantinguda amb la corporació municipal de Sagunt es va aconseguir consensuar el suport unitari de totes les formacions polítiques, consens que es reflectirà en una moció que es presentara al pròxim ple municipal. L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, també s’ha oferit per a dirigir-se a l’empresa «amb la mà tendida» perquè «recapacite, tire marxa arrere en aquesta decisió de tancament i puguem parlar del futur de la planta».

D’altra banda també s’ha demanat que es trasllade la lluita de la planta de Sagunt als partits amb representació autonòmica. Per últim s’ha instat l’alcalde Moreno que sol·licite a través de la direcció de la planta, una reunió amb la direcció europea del grup a fi de revertir aquesta situació i buscar alternatives que garantisquen la continuïtat de la planta de Sagunt.

El Comité d’Empresa assenyala que «és urgent que els poders públics prenguen les mesures necessàries per a evitar que es produïsquen deslocalitzacions o tancaments d’empreses i per això és inajornable una revisió dels instruments de defensa industrial del nostre teixit productiu per a evitar els riscos de deslocalització d’empreses a països amb una legislació laboral menys justa. I, en qualsevol cas, en aquelles circumstàncies en les quals una reestructuració siga necessària, aquesta hauria de dur-se a terme sempre de manera responsable i amb diàleg amb els sindicats».

D’altra banda també s’adverteix que «aquesta proposta de desinversió en la factoria de la nostra ciutat produiria un fort impacte negatiu sobre l’ocupació, no solament en personal propi i subcontractes, sinó també en l’ús d’empreses localitzades a la comarca del Camp de Morvedre l’activitat del qual aquesta relacionada amb la producció d’aquesta planta vinculada al sector automòbil, i l’efecte que la perduda d’ocupació tindria en altres sectors».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here