Els treballadors de la planta de Pilkington de Sagunt rebutgen el preacord amb l’empresa i mantenen la vaga

0
1043
Imatge d'una assemblea dels treballadors de Pilkington.

La direcció de l’empresa saguntina de fabricació de vidre i els sindicats havien arribat a un acord en la negociació del ERE que permetrà evitar els acomiadaments traumàtics en aquesta empresa

Els treballadors de Pilkington han rebutjat aquest dijous en assemblea el preacord aconseguit fa a penes unes hores en la taula de negociació de l’ERO (expedient de regulació d’ocupació), de manera que es manté la vaga convocada. El motiu, tal com ha quedat palés durant un intens debat, és que els treballadors no acaben de fiar-se de l’empresa i que veuen molts serrells en l’acord.

La direcció de la planta saguntina de fabricació de vidre i els sindicats havien arribat a un acord en la negociació de l’ERO que permetrà evitar els acomiadaments traumàtics en aquesta empresa -l’expedient plantejat per la direcció contemplava inicialment l’acomiadament de 116 treballadors de laminatge dels 385 que conformen la plantilla de Pilkington Sagunt-.

El preacord, que contemplava també, entre altres punts, la continuïtat de la línia de laminatge, es va aconseguir al voltant de les 22 hores de la nit del dimecres i havia de ser ratificat aquest dijous per l’assemblea de treballadors.

No obstant des d’UGT s’afirma que els treballadors demanen «més garanties de manteniment de lòcupació i la devolució dels diners aportats de les pagues extres». D’una altra banda en CGT han indicat entre les seues reivindicacions «la necessitat de millores substancials en l’aposta que la multinacional ha de fer per la nostra planta».

Els treballadors, que van iniciar les protestes el 8 de novembre, es trobaven en vaga indefinida des del 22 de novembre. A més el principi d’acord es produïa el dia després de la manifestació a Sagunt en la qual els treballadors van tindre el suport de milers de veïns als carrers. Així els aturs previstos fins al 3 de desembre continuen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here