Les cates al cementeri de Gandia no troben als afusellats a la primera fossa, però es troben restes humanes a la segona

0
783
Gandia
Un dels moments de la visita.

La consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha realitzat una visita als treballs d’exhumació de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme al cementeri municipal de Gandia.

Pérez ha destacat que el treball conjunt entre administracions «és essencial», a més «d’un deure que teníem des de fa anys, un camí en el qual estem implicats per a aconseguir un territori lliure de fosses».

Pérez Garijo ha afirmat que «ens marquem com a objectiu de legislatura que la Comunitat Valenciana estiga lliure de fosses, un compromís ambiciós que permetrà recuperar la dignitat del nostre país, no de les víctimes, que mai la van perdre, sinó d’un poble que desafortunadament encara té els seus cementeris i cunetes plens de fosses».

La consellera Pérez Garijo, acompanyada de la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Toñi Serna, ha realitzat una visita als treballs d’exhumació de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme al cementeri municipal de Gandia. També hi han assistit l’alcaldessa, Diana Morant, i el regidor de Memòria Democràtica, Nahuel González.

Per la seua part, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha manifestat que «és el moment de reparar el mal fet als familiars de les víctimes d’una etapa tan fosca de la història per la major de les injustícies comeses», al que ha afegit que «som ací per a dir clarament que totes les persones afusellades ho van ser injustament, víctimes del franquisme». En aquest sentit, Diana Morant ha afirmat la seua voluntat de «continuar investigant per a recuperar les seues restes i que els seus familiars puguen donar-los una sepultura digna».

El mes de desembre passat van començar els sondatges al cementeri municipal de Gandia per a localitzar set persones que van ser afusellades el 7 d’agost de 1939, d’acord amb la informació subministrada per una de les famílies implicades en la investigació.

Aquest projecte de localització, excavació, exhumació i identificació dels cadàvers de les fosses del franquisme del cementeri municipal està sufragat per la Diputació de València i és el primer d’aquesta índole que es realitza a Gandia on, segons la documentació existent, hi ha enterrades 63 víctimes.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí