Els sindicats xifren en un 100% el seguiment de la primera jornada de vaga a la planta de Pilkington de Sagunt

0
697
Els treballadors de Pilkington a Sagunt han desconvocat la vaga.

Des de CCOO consideren que l’empresa «està incomplint l’acord pel qual els treballadors van renunciar a una part de les seues retribucions a canvi de salvaguardar la continuïtat de l’empresa i el manteniment de l’ocupació»

El sindicat CCOO ha xifrat en quasi un 100 per cent el seguiment de la primera jornada de vaga en la planta de Pilkington a Sagunt iniciada pels treballadors per a protestar contra l’obertura de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha presentat l’empresa per a dur a terme 116 acomiadaments a la fàbrica i tancar la línia de laminatge.

A les 10.00 hores d’aquest dilluns ha començat la primera de les jornades d’aturs previstos, que ha tingut un seguiment quasi total per part dels treballadors. Des de CCOO han indicat que únicament han continuat en el seu lloc «un ridícul percentatge de comandaments directius».

Aquest dilluns ha tingut lloc, a més, la mediació en el Tribunal d’Arbitratge Laboral entre la representació social dels treballadors i la direcció de l’empresa, que ha finalitzat sense aconseguir acord, segons ha informat l’organització sindical en un comunicat.

Des de CCOO consideren que l’empresa «està incomplint l’acord pel qual els treballadors van renunciar a una part de les seues retribucions a canvi de salvaguardar la continuïtat de l’empresa i el manteniment de l’ocupació». «Des del moment l’empresa anuncia l’acomiadament col·lectiu aquesta incomplint aquest acord», assenyalen des del sindicat.

L’Assemblea de Treballadors de la planta de Pilkington a Sagunt va votar divendres passat a favor d’anar a la vaga del 8 al 19 de novembre, per a protestar contra l’obertura de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) que ha presentat l’empresa per a dur a terme 116 acomiadaments a la fàbrica i tancar la línia de laminatge.

En aquest escenari, l’última Assemblea General de treballadors ha votat a favor, amb un 92,5% dels assistents, d’anar a la vaga des d’aquest dilluns 8 de novembre a les 10.00 hores i fins al dia 19 en el torn de nit.

La convocatòria de vaga s’ha realitzat oficialment fins al dia 3 de desembre, incloent en les últimes setmanes un increment en les hores de vaga, per si fóra necessari i així ho decidira l’Assemblea General de treballadors i treballadores en pròximes convocatòries.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here