Els serveis socials d’Ontinyent desenvolupen 9 programes específics d’atenció a la infància i adolescència

0
625
La regidora Katty Ushiña.

La regidora Katty Ushiña avança l’elaboració d’un Pla d’Infància per coordinar noves accions d’atenció a les necessitats d’aquest sector

L’Ajuntament d’Ontinyent desenvolupa fins a 9 programes específics d’atenció a la infància i adolescència a través dels seus serveis socials, programes que comptaran en 2021 amb la dotació pressupostària necessària per al seu manteniment, comptant amb el suport d’altres administracions. Només amb els programes d’intervenció familiar i les ajudes de suport social, el projecte de pressupost municipal contempla partides per valor de 72.000 euros, als que s’ha d’afegir la despesa en personal per al desenvolupament dels diferents programes.

La regidora d’Infància i Adolescència, Katty Ushiña, destacava que davant l’actual situació que es viu amb la Covid-19, “des del govern d’Ontinyent seguirem atenent a qui més ho necessita i prestant atenció a les famílies amb menors en situació de vulnerabilitat, amb mesures extraordinàries com les de suport a l’alimentació que vam posar en marxa durant i després del confinament. Però també anem a apostar per mantenir tota la bateria de programes i serveis per a aquest sector d’edat que hem anat posant en marxa, i que tot i alguna pausa que es puga produir en algun cas per la pandèmia, en 2021 tindran continuïtat”, destacava.

Entre estos serveis i línies d’acció es troben el Programa d’Absentisme Municipal; la col·laboració amb el Programa Aula Compartida de l’IES Jaume I (on dos dies a la setmana es realitzen tallers fora de l’Institut: cuina i activitats esportives); els Espais Familiars; l’Escola de Mares; el Programa CUIDA’T; el Programa de Mesures Judicials; el funcionament de l’equip específic d’atenció a la Infància i Adolescència (EEIIA, antic SEAFI); els tallers de cuina i perruqueria des del centre de dia menors El Rogle; i la preparació proves accés per a cicles de grau mitjà articulada també a través del Centre de dia de Menors El Rogle.

Ushiña també avançava que des de la seua àrea s’esta treballant en l’elaboració d’un Pla d’Infància per coordinar noves accions d’atenció a les necessitats d’aquest sector, del que es donaran detalls en breu, i que, explicava, “serà una important eina per avançar en la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents i la defensa dels seus drets”, manifestava.

La també regidora de Cooperació explicava que al projecte de pressupost municipal per a 2021 Ontinyent, com cada any, va a destinar-se una partida de 46.000 euros del fons de cooperació global per a projectes al tercer món, partida que enguany es pretén destinar amb accions de resposta a l’emergència sanitària generada per la Covid19 a estos països; així com altres 5.000 per al Fons Valencià per la Solidaritat.

Ushiña explicava que “enguany ja estem gestionant una ajuda d’emergència sanitària per donar suport al treball de Creu Roja per reforçar el sistema sanitari local en Ecuador. Hem de ser conscients que si la situació ací es dura, a països sense els nostres recursos la resposta és molt més difícil, i per això és important que la part del pressupost que es destina cada any a cooperació atenga ara esta necessitat”, assenyalava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here