Els Serveis Socials d’Ontinyent atenen més de 1.000 persones des de l’inici del confinament pel coronavirus

0
1087
Jorge Rodríguez i Paula Soler.

S’han prestat més de 4000 serveis que inclouen alimentació, atenció psicològica, trasllat a centres sanitaris o ajuda domiciliària de diversos tipus

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler destacava «l’esforç conjunt de tota la gent que està atenent la indicació d’Alcaldia de respondre a l’emergència prestant el millor servei possible a les màximes persones possibles. Un esforç que implica al personal municipal de diversos departaments, diverses regidories, Policia Local o Protecció Civil, i que hui volem posar en valor especialment al que pertoca als Serveis Socials, en conèixer estes xifres», manifestava.

Cal recordar que el 13 de març va ser la data en que l’Alcalde d’Ontinyent va decretar el tancament d’instal·lacions socials dins del paquet de mesures impulsades per l’Ajuntament davant la crisi del COVID-19, avançant-se així a les que posteriorment va decretar el Govern d’Espanya amb l’Estat d’Alarma i les introduïdes posteriorment també per la Generalitat Valenciana.

Des d’aleshores s’han prestat ajudes de primera necessitat a 569 famílies i persones individuals de dotació alimentària, incloent el manteniment de les 286 que venien prestant-se, altres 59 de noves, i 215 del nou servei de menjar a casa per a menors en situació de vulnerabilitat, que també inclouen 9 casos a adults en situació de necessitat derivada de la crisi del Coronavirus. A més a més, al voltant de 300 persones diferents han fet ús dels diversos serveis d’atenció telefònica posat en marxa per l’Ajuntament per donar atenció psicològica a la ciutadania en general, fer la compra a persones majors o amb mobilitat reduïda i fer trasllats a centres sanitaris.

A estes persones cal afegir les 87 persones o famílies als que se’ls presta un especial Servei d’Atenció Domiciliària per les seues característiques, a les que es presta ajuda en aspectes com les tasques de la llar, suport psicosocial, gestions sanitàries i econòmiques, higiene personal, o compres, entre d’altres. Igualment es manté el seguiment i atenció telefònica a 137 persones usuàries de centres específics com el Centre Ocupacional, el Centre de Dia de Discapacitats, el Centre de Menors El Rogle o els menors amb mesures judicials en medi obert. A més a més, també es s’atén a les necessitats específiques de tres dones que pateixen les conseqüències de casos de violència de gènere.

Paula Soler destacava que «es molt el treball que està fent-se, encara va a ser més el que queda per davant, però des del Govern d’Ontinyent no anem a quedar-nos de braços creuats esperant les mesures de les administracions superiors, i si continuant fent tot allò que estiga a la nostra i dins del nostre àmbit legal de competències mà per atendre les necessitats de les persones i famílies d’Ontinyent», concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here