Els serveis de neteja de Xàtiva arrepleguen 365 tones de residus durant la Fira

  0
  645
  Operaris de neteja a Xàtiva

  Es tracta d’un 1,5% menys que en l’edició del passat any 2018

  Els serveis de neteja municipals van recollir una mitjana de 33.155 kg de residus diaris durant la Fira de Xàtiva, en el període comprés entre el cap de setmana anterior al començament de la festa i el 20 d’agost. Les xifres són semblants a les del passat 2018, degut en part a la similar afluència de visitants, si bé aquest any s’ha recollit un 1,5% menys de residus urbans sòlids que en la darrera edició de la Fira.

  Els dies de Fira, entre el 15 i el 20 d’agost, la mitjana diària de residus va ascendir fins a les 34 tones i mitja, sent el dissabte 17 i el divendres 16 els dies amb major nombre de recollida (41,5 i 37 tones respectivament). A més a més, pel que fa als contenidors de selectiva, durant aquestos dies es van recollir un total de 1.233 kg en papereres d’envasos, amb tan sols un 11% d’impropis; i un total de 1.107 kg a les papereres blaves, amb un 37% d’impropis degut a menjar, paper o paper de film entre d’altres. El percentatge d’aquesta última, si bé és un tant elevat, és inferior al del passat any, quan l’impropi ascendia fins al 65%.

  L’Ajuntament de Xàtiva ha continuat amb la campanya de prevenció dels darrers anys, nodrint els espais escènics i el Reial de la Fira amb 150 papereres selectives de cartró, 150 d’envasos i 300 de fem orgànic, a més de contenidors de reforç al perímetre de la Fira, posant especial atenció als esdeveniments multitudinaris com el Trofeu de Velocitat Fira d’Agost o la festa de les paelles.

  D’altra banda, també destaca la col·locació de banys públics a demarcacions com Portal de València, Avinguda Juan Francés, Baixada del Carme i Jardí del Bes en horari ininterromput de 6 a 3 de la matinada, a més dels ubicats als espais escènics i a la Fira del Bestiar. A més a més, durant la Fira també s’ha reforçat la plantilla per tal de donar servei a la neteja de tots els espais públics.

  Per a la regidora de Gestió de Residus i Neteja Viària, Reme Sinisterra, la valoració és molt positiva “perquè enguany s’ha reduït el nombre de residus tot i que l’afluència ha estat semblant a la de l’any passat”. Segons la regidora, “això vol dir que la gent cada vegada està més conscienciada, i entre tots s’ha de col·laborar per mantenir Xàtiva neta”. Sinisterra ha agraït públicament la tasca de tots els operaris i tècnics que han treballat durant la Fira de Xàtiva i ha remarcat “el gran esforç en recursos que s’ha dut a terme des de l’Ajuntament de Xàtiva.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí