Els servei d’informadores de l’ajuntament de Gandia notifica 1.579 incidències en la darrera setmana amb una pujada en comerç i hostaleria

CaixaBank - MyBox

0
704
Gandia
Informadors de l'ajuntament de Gandia.

El servei d’informadores contractat per l’ajuntament de Gandia, a través del programa d’ocupació ECOVID-2020 del Labora, han comunicat un total de 1.579 incidències relacionades amb l’incompliment de les mesures de seguretat contra la COVID-19 durant la darrera setmana (1 al 7 de març), coincidint amb la reobertura de les terrasses de l’hostaleria.

El retorn d’un dels sectors més castigats per la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària també ha posat de manifest una inversió de les xifres respecte de l’anterior registre d’incidències. Així, els informadors i informadores han notificat una pujada d’incidències en aquest sector i en comerç front a la baixada d’advertències en l’espai públic.

En detall, front a les 1.556 incidències comptabilitzades a l’espai públic la setmana anterior (22 al 28 de febrer), en aquesta ocasió han disminuït fins a 1144 (412 menys). Pel contrari, la xifra en els sectors comerç i hostaleria ha passat de 110 a 435 incidències, la majoria d’elles relacionades amb els clients.

Pel que fa a la intervenció policial, ha estat necessària en 12 ocasions, una xifra que, tot i que es manté respecte al període anterior, també mostra el mateix patró d’inversió: en els espais públics es passa de 9 a 3 i en comerç i hostaleria serveis passa just al contrari, de 3 a 9.

D’altra banda, tot i que el motiu principal dels incompliments continua sent la mascareta, s’ha introduït un incompliment més, que és la presència de persones fumant a les terrasses dels locals, sense distància, en llocs no indicats, segons indiquen fonts municipals.

«Aquestes dades recorden la importància de no relaxar-se i continuar amb el compliment de les mesures de seguretat sanitàries als espais públics i tancats (ús correcte de la mascareta, distància de seguretat de 1,5 metres i llavat de mans amb sabó o gel hidroalcohòlic)», assenyalen des del consistori.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here