Els ports de Sagunt i València, connectats per un túnel sota terra o mar, l’alternativa més viable

0
2251
Port de Sagunt

El túnel seria una de les solucions per crear un corredor que connecte els dos ports davant els problemes de la connexió nord en superfície

Els problemes que suposaria una connexió terrestre entre els ports de Sagunt i de València, la coneguda com ‘accés nord’ a la capital, fa que l’Autoritat Portuària de València (APV) contemple la possibilitat de fer un túnel subterrani entre els dos ports, ja siga sota terra o per baix del mar.

Així ho ha admés el president de l’APV, Aurelio Martínez, que ha desvetlat aquest divendres que van a finançar un estudi que analitzarà «totes les alternatives raonables possibles» per a crear un corredor que connecte «directament» els ports de València i Sagunt. La solució en qualsevol cas passarà per un túnel que evite que la ciutat es veja afectada per l’afluència de camions.

Així ho ha anunciat després del Consell d’Administració del Port, en una roda de premsa en la qual també ha estat l’alcalde de València, Joan Ribó. L’edil ha reiterat la seua oposició «categòrica» a un accés nord «per superfície» que afecte als barris dels districtes marítims, per la qual cosa ha celebrat que aquesta opció ja «no es contemple».

Per la seua banda, Aurelio Martínez ha explicat que en un parell de setmanes es va a signar un protocol entre el Port de València, Ports de l’Estat amb el Ministeri de Foment i adreça de carreteres per a redactar un estudi informatiu sobre totes les possibilitats existents per a «culminar» el corredor València-Sagunt. En aquest sentit, ha apuntat que entre les alternatives a analitzar es contempla des d’un túnel subterrani «més lluny» de Port Saplaya fins a un túnel submarí que vaja de port a port, un «suggeriment» que segons ha apuntat Martínez, els va plantejar la Generalitat.

L’estudi el finançarà la APV encara que serà el Ministeri el que assumirà l’elaboració del document. Martínez ha reivindicat la «necessitat urgent» d’establir una connexió entre els ports de València i Sagunt donada la «creixent demanda» en ambdues àrees, al mateix temps que ha ressaltat la «infinitat d’avantatges» per a la ciutat i per als usuaris del port que ofereix crear un túnel, entre les quals ha subratllat que «s’alliberen uns 2.500 vehicles de la V-30, es redueixen les emissions de CO2, s’estalvia temps als conductors».

Així mateix ha aventurat que si s’aproven les solucions tècniques que oferisca l’estudi, i els tràmits no es demoren, la connexió València-Sagunt podria estar al voltant del 2024, «tal vegada una mica més».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí