Els polígons de la Marina milloraran l’enllumenat amb leds i tindran depuradora gràcies a l’Ivace

0
1152
Un dels moments de la roda de premsa.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat a Pedreguer que els polígons industrials de la Marina Alta i la Marina Baixa «milloraran l’enllumenat públic amb leds i tindran depuradora gràcies a les ajudes de l’Ivace 2018-2019».

Climent, la directora general de l’Ivace, Júlia Company, i tècnics de l’Ivace han explicat i detallat les principals característiques i actuacions d’aquesta ordre d’ajudes en una jornada informativa que ha reunit a alcaldes i empresaris dels municipis d’aquestes comarques. A l’encontre ha participat també l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús.

El conseller ha animat els ajuntaments a que presenten projectes d’inversió «per a millorar i modernitzar les seues àrees industrials «per fer-los més accesibles i atractius per a l’instal·lació de noves empreses que generen llocs de treball».

«Des de la Conselleria d’Economia Sostenible i des de l’Ivace estem fent un esforç perquè la reindustrialització arribe a tots els territoris i amb aquestes ajudes, que són continuació de les publicades el 2017, volem arribar a tots i cadascú dels nostres municipis», ha subratllat.

Principals actuacions

En aquesta jornada s’han detallat les principals actuacions que subvencionarà l’Ivace als polígons industrials de la Marina Alta i la Marina Baixa, que són, entre altres, l’obra civil per a la implantació de fibra òptica, la millora de la seguretat amb vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, la implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, la millora de l’enllumenat públic, la generació d’energia renovable o la instal·lació de serveis contra incendis.

També es contempla la millora de la senyalització i de la identificació dels carrers dels polígons, la dotació de nous vials i nous accessos, subministre de gas i la implantació d’ecoparc.

En la jornada s’ha fet especial menció al caràcter bianual que tindrà la convocatòria d’ajudes per als exercicis 2018 i 2019, sempre que una part del projecte s’efectue en 2018.

El termini per a presentar les sol·licituds d’ajuda és des del 5 de març fins al 6 d’abril de 2018.

En l’encontre també s’ha informat als alcaldes que els municipis de la Marina Alta i la Marina Baixa disposaran, junt amb al Vinalopó Mitjà i Alt Vinalopó d’un pressupost inicial de 2,6 milions d’euros per a l’exercici 2018 i una previsió de 3 milions d’euros per a 2019.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here