Els polígons industrials d’Almussafes actualitzen els seus plans d’emergència

0
1724
Polígon Industrial Juan Carlos I d'Almussafes.

L’Ajuntament finança les auditories, la formació i els simulacres que garanteixen la seguretat als parcs empresarials del municipi

Les Entitats de Gestió i Modernització (EGM) dels polígons industrials Joan Carles I i Nord d’Almussafes acaben d’actualitzar els seus plans d’emergències per a garantir la seguretat en aquestes àrees del terme municipal. Aquests dos documents, integrats en el Pla Territorial Municipal d’Emergències aprovat aquest 2021, recullen tots els aspectes a tindre en compte en cas de produir-se alguna eventualitat que requerisca la posada en marxa del protocol d’actuació per a minimitzar les seues conseqüències.

Ahir, dimecres 1 de desembre, es va convocar als responsables de les empreses per a informar-los d’aquesta actualització. En la trobada, celebrada a la sala de conferències del Centre Cultural de la població, van participar la gerent de totes dues EGM, Romina Moya, un responsable de l’empresa EmerProtec Planificación, S.L., Ernesto Navarro, i el membre de la junta directiva de l’Associació de Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI) José Enrique García. A més, van estar presents el regidor Àlex Fuentes, el tècnic municipal Manolo Boluda i un representant de la mútua Asepeyo.

Durant la reunió es va tractar el contingut dels plans i la necessitat d’actualitzar-los periòdicament i es va parlar del sistema d’alerta primerenca enfront de catàstrofes i també sobre la implicació de les empreses en l’elaboració dels plans d’autoprotecció de cada corporació, atés que el seu contingut ha d’anar d’acord amb els mecanismes plantejats en l’estratègia global. Finalment, també s’han comentat les novetats respecte al simulacre d’emergència que es desenvoluparà en 2022 en les àrees industrials almussafenyes i la creació d’una mesa de treball per a organitzar-lo, que estarà coordinada per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. En ell, s’utilitzaran recursos tant municipals com autonòmics, van recordar.

“La seguretat de les àrees industrials constitueix una prioritat per a evitar que els possibles imprevistos desemboquen en problemes amb efectes greus per a les infraestructures i la integritat de les persones que treballen en aquests espais. Per això ens vam comprometre a sufragar les despeses derivades de la posada al dia dels plans d’emergències”, subratlla l’alcalde i regidor d’Indústria, Toni González.

La jornada també va incloure una formació per a les empreses que s’han incorporat als polígons amb posterioritat a l’aprovació dels plans d’emergències, en 2019. “Són plans vius perquè van variant el nombre d’empreses i les infraestructures i això significa que cal anar fent auditories periòdiques per a revisar que tot està correcte”, explica Romina Moya.

Simulacre

Paral·lelament, Almussafes es prepara per a acollir, a mitjan 2022, el primer simulacre de gran abast a nival valencià. El passat 10 de novembre, es va dur a terme una reunió per a començar a organitzar el dispositiu, per al qual s’ha demanat la màxima col·laboració a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta de les Emergències. Aquesta acció és fruit de la recent aprovació del Pla Territorial Municipal de l’Emergències, al qual li seguiran en breu els plans de sismicitat i d’emergències per a inundacions, ja en procés d’elaboració.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí