Els particulars afectats per la gota freda a La Font de la Figuera formaran una associació

0
2008
Imatge de la reunió dels afectats de la gota freda a la Font de la Figuera

Després de la reunió informativa del passat dijous al teatre Joan de Joanes, les persones amb parcel·les afectades pels danys de la DANA han organitzat una segona reunió per a realitzar esforços en comú

Després de la reunió informativa de les actuacions dutes a terme per aquest Ajuntament, diverses persones van plantejar la possibilitat d’unir esforços per “sol·licitar les ajudes pertinents a les destrosses i agilitzar els tràmits”. Com és una cosa que de forma particular significaria un cost i temps major, aquests afectats (uns 40 actualment) ja treballen en la possibilitat d’unir-se al voltant d’una associació o plataforma.

El primer pas ha estat la creació de la Junta Directiva a partir de les persones voluntàries afectades. La necessitat recau ara en buscar un advocat i un perit que valore les destrosses. El objectiu en comú és defensar els interessos de totes i tots els perjudicats, realitzar tràmits perquè s’abonen els danys i, sobretot, buscar una solució per evitar efectes similars amb l’arribada de noves tempestes.

Per la seua banda, l’Equip de Govern segueix amb la ronda d’encontres per apropar la realitat de la població després de la DANA a representants d’institucions i personalitats i agilitzar l’arribada de solucions. L’última d’elles va tenir lloc ahir, amb la visita del catedràtic d’enginyeria hidràulica de la UPV, Juan Marco.

Aquest dijous l’alcalde va a la recepció amb el president de la Generalitat també a exposar la situació catastròfica en què ha quedat gran part del terme municipal, especialment agreujat per la canalització de les aigües pel túnel del ferrocarril a la zona del barranc d’Ernesto .

Des de l’Ajuntament i la Cooperativa La Vinya se’ls va recordar a les i els assistents a la reunió de dijous passat que aquests ens realitzarien una tasca d’acompanyament en tot el procés. Entre les primeres recomanacions que es van donar a les i els assistents estan documentar amb fotos i vídeos dels danys sofert en cada propietat, parcel·la o similar. A més, està prevista la declaració de zona catastròfica a La Font de la Figuera.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'oscaritzat director Jan Svěrák tanca la Font de la Figuera la Mostra Internacional de Cinema Educatiu

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here