Els municipis turístics valencians creen a Cullera un bloc per exigir millor finançament

0
1767
Els municipis turístics costaners s'han reunit a Cullera

La FVMP acorda reclamar que la condició de ciutat turística servisca per a obtindre més diners del Fons de Cooperació Municipal autonòmic

Els municipis turístics valencians volen que esta condició servisca per a rebre més diners del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat i millorar així el seu finançament.

Així ho ha acordat la Comissió de Turisme de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) reunida este matí a Cullera per a posicionar-se sobre el futur estatut dels municipis turístics valencians.

El president de la comissió i alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha explicat al final de la reunió de treball que les ciutats turístiques valencianes «hem decidit crear un bloc per la millora del nostre finançament» i plantejaran al govern autonòmic que el pròxim estatut dels municipis turístics contemple que el fet d’ostentar este reconeixement «s’erigisca en element corrector per a rebre subvencions i, més concretament, diners del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat».

Reconéixer l’esforç

El primer edil cullerenc ha tornat a posar sobre la taula una de les reivindicacions per les quals ha lluitat durant estos últims tres anys. «Els municipis turístics realitzem un esforç extra per a prestar serveis per a tota la gent que rebem: policia, neteja, manteniment, etc; açò ha de vore’s reflectit en els diners que rebem de les Administracions superiors, que han de reconéixer este sobreesforç. És una reivindicació justa i beneficiosa per a tots, residents i visitants, perquè es podran millorar els serveis que oferim com a ajuntaments».

Jordi Mayor ha recordat que municipis com Cullera «tenim un cens oficial que res té a vore amb la població flotant real al llarg de tot l’any. Si el criteri d’adjudicació d’ajudes públiques es fonamenta solament en la població empadronada, llavors s’està cometent una injustícia amb nosaltres i estic convençut que el govern autonòmic serà sensible a esta petició».

La màxima autoritat local ha recordat que l’actual sistema «genera un infrafinançament de les localitats turístiques» que, ha recordat, «som un pilar bàsic de l’economia valenciana».

A Cullera també ha estat present el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha manifestat que prestarà el seu suport al treball de la Comissió de Turisme de la FVMP en este àmbit.

La cita de Cullera s’emmarca en la política de la FVMP d’intentar acostar les seues activitats al territori. Actualment, la Comissió de Turisme treballa en una proposta d’estatut de municipi turístic, un treball que seguirà endavant.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí