Els misteris de ‘Cuarto Milenio’ s’interessen pel Museu Internacional de Titelles d’Albaida

0
528
Josep Policarpo, director del MITA, ha parlat per a les càmeres de 'Cuarto Milenio'
Josep Policarpo, director del MITA, ha parlat per a les càmeres de ‘Cuarto Milenio’

La setmana passada el Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA) va acollir un equip de televisió del programa ‘Cuarto Milenio’ de Cuatro. Els reporters dirigits per Iker Jiménez estan realitzant un reportatge sobre els autòmats de Francisco Sanz. També han anat a la Filmoteca de València, per tal de conèixer la pel·lícula ‘Sanz y el secreto de su arte’ (1918), i al poble d’Anna, ciutat natal del titellaire.

Francisco Sanz va desenvolupar la seua trajectòria artística com ventríloc a principi de segle XX. El seus autòmats van aconseguir un gran èxit als escenaris dels EUA i França. També es va atrevir a fer pel·lícules protagonitzades per aquests personatges, i així es va convertir en el primer valencià que feia cinema amb autòmats. Els titelles de Sanz tenen un complex mecanisme intern que els permet moure’s amb gran precisió i fer coses tan extraordinàries com fumar.

Actualment, el MITA d’Albaida projecta un xicotet fragment de la pel·lícula ‘Sanz y el secreto de su arte’ i exhibeix quatre dels seus autòmats.

‘Cuarto Milenio’ emetrà el reportatge d’ací a un mes. El programa s’emet tots els diumenges amb quotes d’audiència que arriben fins als dos milions de persones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here