Els Ludi Saguntini de divulgació de la cultura grecorromana realitzarà els seus tallers online

0
1452
Els Ludi Saguntini es reiventen amb la pandèmia.

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt ha mantingut diverses reunions amb l’associació Ludere et Discere per a valorar la celebració dels Ludi Saguntini este any 2021

A causa que l’any passat hagueren de suspendre gran part de la programació degut a la pandèmia i la situació de confinament, l’associació Ludere et Discere ha preparat tallers virtuals que comptaran amb una “Officiae” web que es presentarà molt prompte i on es desenvoluparan els Ludi Virtuals amb diverses activitats i recursos didàctics i als quals tindrà accés l’alumnat d’instituts i centres d’ensenyament.

El portal virtual dels Ludi Saguntini d’enguany està dedicat a la deessa Ceres, la qual simbolitza l’equilibri del món i representa el cicle natural de la vida. Alternativament, es faran altres activitats com el VIII Certamen Hermes en línia o la publicació de la revista digital: La Revista Saguntina.

Per la qual cosa, enguany no es podran dur a terme activitats d’aprenentatge que eren presencials, com són els tallers manipulatius o els Spatia que s’han realitzat habitualment en els espais públics de la nostra ciutat, com altres anys, a excepció de l’activitat de la Saguntina Domus Baebia, que oferirà tallers presencials com ha fet este curs, amb inscripció prèvia i mantenint el protocol establit per este espai educatiu. També se li oferirà al professorat que ho considere, la possibilitat de visitar les restes arqueològiques de la localitat i el Museu de l’Escena grecollatina, ja que romandran oberts. Estes propostes compten amb la participació del CEFIRE de Sagunt i la Assessoria de Clàssiques.

El regidor d’Educació de Sagunt, Josep Manuel Tarazona ha manifestat, arran d’això: «Crec que enguany podem mirar amb optimisme els Ludi Saguntini MMXXI perquè a causa d’aquesta situació tan complexa que estem patint, permet reinventar-se i usar les noves tecnologies perquè d’una manera diferent puguen realitzar-se els Ludi d’una manera segura i que les i els alumnes gaudisquen aprenent cultura clàssica. Els tallers virtuals i manipulatius, malgrat tot, no podran realitzar-se en les nostres places, però si a les aules dels instituts i la resta de centres educatius. Crec que la innovació és un dels components intrínsecs a l’activitat que es desenvolupa a l’aula didàctica de cultura clàssica de la Domus Baebia i els esdeveniments associats. Gràcies al treball durant este curs del professorat de clàssiques per a adaptar-se a nous entorns d’aprenentatge, tindrem Ludi Saguntini, diferents, però tindrem de nou i això és una gran notícia».

Cal destacar també que la part del Teatre Clàssic al Teatre Romà de Sagunt es manté i es presentarà molt prompte amb l’adopció de totes les normes i mesures de seguretat establides.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here