Els instituts de Sagunt s’impliquen en la conservació de la natura amb el projecte ‘Participa!’

0
960
Imatge de la jornada en la que van participar alumnes de l'IES Clot del Moro.

L’activitat pretén formar i conscienciar mediambientalment a les noves generacions de la capital del Camp de Morvedre

Els instituts d’ensenyament secundari de Sagunt han impulsat el projecte ‘Participa!’ de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró, iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sagunt. Enguany els adolescents de la capital del Camp de Morvedre han treballat de valent per a recuperar i potenciar els valors naturals de la platja, el Palància, Romeu i parcs i jardins urbans.

Impulsar la participació ciutadana, fomentar la presa de decisions col·lectives consensuades i conscienciar mediambientalment als adolescents de Sagunt. Enguany els instituts que han protagonitzat este projecte han sigut el María Moliner, el Camp de Morvedre, el Clot del Moro, el Sant Vicent Ferrer, el Jaume I i l’Eduardo Merello. Concretament, els alumnes de 4t d’ESO. En primer lloc, els adolescents han realitzat una sessió teòrica a classe per a decidir col·lectivament l’espai natural i l’acció que volien protagonitzar.

Fruit d’este procés participatiu, els i les alumnes del María Moliner han plantat vegetació autòctona a la platja del Port per a millorar l’estat de conservació de les dunes del Pantalà. Els del Jaume I i els Clot del Moro han plantat al Riu Palància, on també han realitzat batudes de neteja. I els del Sant Vicent Ferrer han dissenyat un itinerari amb codis QR en la pineda que envolta el col·legi per a posar en valor la vegetació autòctona d’este racó de l’entorn de la Muntanya de Romeu.

A més a més, els i les alumnes del Camp de Morvedr i de l’Eduardo Merello han realitzat actuacions en parcs i jardins de la ciutat, on han instal·lat caixes niu per a ocells insectívors i han descobert la importància d’estos enclavaments com a oasis urbans de biodiversitat.

Després de cada acció, els i les alumnes del María Moliner, el Camp de Morvedre, el Clot del Moro, el Sant Vicent Ferrer, el Jaume I i l’Eduardo Merello han realitzat una tercera dinàmica a classe per a posar en comú les conclusions del seu treball de camp i transmetre la importància de les seues actuacions per a conservar i millorar la natura local.

Des de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró s’ha agraït al professorat i a l’alumnat dels instituts de Sagunt, la seua implicació amb el projecte ‘Participa!’, especialment en un curs com el 2020-2021, en el qual la pandèmia de la COVID-19 ens ha obligat a totes i a tots a adaptar-nos a esta nova realitat.

També han agraït el suport de l’Ajuntament de Sagunt per a portar endavant esta nova edició del projecte ‘Participa!’ que, junt amb la Colla Verda i el Dia Escolar de l’Arbre, forma part del programa municipal d’educació i voluntariat ambiental.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here