Els I Premis Mobilitat Sostenible i Bicicleta guardonaran les millors escenes de falles grans i infantils de 2020

0
1424

Les millors escenes sobre la mobilitat sostenible i la bicicleta que es representen en les falles grans i infantils de les pròximes festes de 2020 seran premiades per l’Ajuntament i l’empresa concessionària del servici Valenbisi, JCDecaux. Es tracta de la primera convocatòria d’uns guardons que fomenten la participació del col·lectiu faller en la reflexió i debat que València ha protagonitzat els últims anys sobre la mobilitat sostenible, i que es convoquen en el desé aniversari de la posada en marxa de Valenbisi.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat este dimarts els premis Mobilitat Sostenible i Bicicleta, dirigits a les comissions falleres, que convoca l’Ajuntament amb la col·laboració de l’empresa gestora de Valenbisi. La presentació ha comptat també amb la participació del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i del representant de JCDecaux, Alberto Carrillo.

Totes les comissions que integren la Junta Central Fallera poden prendre part en la convocatòria i, per a això, poden inscriure’s fins al 22 de febrer del pròxim any, en l’adreça electrònica premisfalles@jcdecaux.com. El jurat que es designarà publicarà la seua decisió abans de les 24:00 hores del 16 de març. Tal com establixen les bases, per a prendre part en el concurs, les escenes participants hauran d’estar relacionades amb els desplaçaments a peu per la ciutat, amb bicicleta, en transport públic o en altres mitjans no contaminants, així com amb la reducció de l’ús de mitjans de transport privats contaminants.

S’han establit tres premis generals: el primer, dotat amb 2.000 euros; el segon, dotat amb 1.000 euros, i el tercer, amb 500 euros. A més, s’ha establit un guardó especial, el Premi Bicicleta, dotat amb 1.500 euros, que reconeixerà la millor escena relacionada específicament amb l’ús de la bici.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Red Valenciana de Museus Falleros se reúne para avanzar

El delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha manifestat la seua satisfacció per esta iniciativa «que suposa també la celebració dels deu anys de Valenbisi i, a més, atés que en els últims anys la bicicleta i la mobilitat han estat ben presents en el debat ciutadà, i les Falles no hi han estat alienes –amb nombrosos ninots, escenes i figures en els monuments fallers–, volem convocar esta primera edició dels premis», ha explicat el regidor.

Per la seua banda, el delegat de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha subratllat que «les Falles són el major moviment associatiu de València i, per tant, són un aliat imprescindible per a aconseguir una mobilitat més sostenible i més respectuosa amb el planeta». Tal com ha recordat Fuset, estos I Premis Mobilitat Sostenible i Bicicleta «seguixen el deixant d’altres premis, tant municipals com d’associacions i empreses, que volen fomentar que la sàtira fallera siga un instrument de reflexió al voltant de com ens desplacem; i tot això enmig d’unes festes que, a més, són el marc ideal per als desplaçaments a peu, amb bici, en patinet o en transport públic, perquè comporten una reducció del trànsit privat».

El regidor Giuseppe Grezzi ha conclòs animant totes les comissions falleres a participar-hi. A preguntes dels periodistes, el delegat de Mobilitat s’ha referit a les polítiques de mobilitat del Govern municipal, i ha argumentat que, atés que cada ciutat té unes característiques particulars, s’han d’adoptar mesures de mobilitat específiques per a elles. «Cada ciutat és diferent per l’orografia, la seua sociologia, el sistema de mobilitat, el seu sistema econòmic i d’organització territorial. En el cas de València ja tenim diferents zones d’ús per als vianants, i les que estan previstes per als pròxims mesos i anys», ha recordat l’edil, qui també hi ha afegit que tot això ha permés «reduir notablement els nivells de contaminació atmosfèrica i sonora en eixes zones, com per exemple a l’entorn de la Llotja».

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Los moros y cristianos, la música, una dansà valenciana y la pirotecnia centrarán la fiesta del 9 d’Octubre

El full de ruta futur preveu importants conversions en zona de vianants, tal com marca el Pla de mobilitat aprovat en 2013, com ara les anunciades a la plaça de la Reina i la plaça de l’Ajuntament, «que faran del centre històric un àmbit molt més amable, molt més passejable i molt més saludable», ha conclòs Grezzi.

Bases dels Premis Mobilitat Sostenible i Bicicleta

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here