Els homenatges de Xàtiva a Raimon tornen a enfrontar al PP amb el govern progressista


0
605
Raimon agraeix al públic el reconeixement de Xàtiva
Raimon agraeix al públic el reconeixement de Xàtiva

El PP ha acusat al govern municipal de Xàtiva de destinar 13.750 euros de la partida destinada al manteniment dels col·legis públics de la ciutat per a elaborar una escultura-homenatge a Raimon que es col·locarà en la plaça Galera i que suposarà el colofó al procés de nomenament de fill predilecte de la ciutat. Concretament els populars senyalen a Esquerra Unida perquè la iniciativa està impulsada “des de les tres regidories que gestiona EU: Política Lingüística, Educació i Participació Ciutadana”.

La portaveu del PP, María José Pla, critica que “tant la Regidoria de Política Lingüística com la d’Educació i Participació Ciutadana acorden fer un contracte menor sense demanar pressupost als escultors de Xàtiva, tal com es demostra en l’expedient encarregant el projecte a l’humanista Joan Olivares i l’escultor Rafael Soler Amorós d’Albaida”, i que “ens haguera agradat que se li haguera demanat pressupost a la gent d’ací». En definitiva, “han decidit aprovar un contracte privat sense preguntar a l’oposició ni a la ciutadania a un escultor d’Albaida i la despesa que s’ocasiona va a anar a càrrec de la partida de manteniment dels col·legis públics de Xàtiva que constantment tenen necessitats”.

Contestació

Des del govern municipal la regidora d’Educació, Amor Amorós, ha contestat respecte dels fons destinats a la confecció de l’obra que “gràcies a la licitació del contracte de manteniment de col·legis de la ciutat, que adjudicàrem en setembre, hem pogut estalviar un 30% en aquesta despesa anual. Per tant, com a conseqüència d’una millora en la gestió dels diners públics que ha dut a terme aquest equip de govern, en primer lloc, està més que garantit el manteniment adequat dels centres educatius, estalviant una important quantitat de diners que podem destinar a altres partides”.
La regidora ha assegurat que la instal·lació d’aquest monument commemoratiu «estava prevista i anunciada amb molts mesos d’antelació». Amorós explica que “açò no és més que el final d’un projecte que promoguérem amb la col·laboració dels departaments de valencià dels instituts de la ciutat. Els alumnes proposaren les frases de Raimon i la ciutadania va poder votar durant dos mesos per escollir la frase guanyadora, mitjançant una enquesta publicada a la web de l’Ajuntament. Per tant, ha estat un procés públic, transparent i participatiu”.
La responsable de l’àrea d’Educació defensan que “aquest Ajuntament no s’avergonyeix d’un fill de la ciutat amb una projecció cultural de caràcter universal. Ans al contrari, estem ben orgullosos de Raimon. Una vegada més, el Partit Popular queda retratat amb aquestes actituds hostils. A més a més, la ciutat guanya un nou monument que estarà instal·lat en l’entorn de la casa nadiua del cantautor i que serà un punt de trobada per a tots aquells visitants que busquen referències del Raimon a Xàtiva”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here