Els forns de calç de Benicolet i el Surar de Pinet inicien el compte final de les rutes senderistes 2016

0
524
Font de la Murta de Benicolet
Font de la Murta de Benicolet

Queden quatre rutes senderistes per a completar el programa d’enguany que des del 17 de setembre i que ha donat a conéixer el patrimoni natural de 20 municipis de la Vall d’Albaida. Este dissabte arriba el que fa 21 amb la ruta dels forns de calç de Benicolet, que de la font de l’esbarzer pujarà fins a la cova del Frare i la cova Fonda, des d’on baixarà pel camí del Racó del Pi passant per corral del tio Miquel, el punt més alt de la lloma, i la caseta vella dels caçadors. Serà en l’últim tram de la ruta, baixant per la pista forestal, que es visiten un seguit de forns antigament utilitzats per a l’elaboració de la calç.

La 22a serà la del Surar de Pinet el diumenge i seguirà el sender GR-236 en direcció a Barx fins arribar al Surar on s’esmorzarà per a tornar al punt de partida amb una longitud total de 9km i 5 hores de duració de dificultat mitja-alta i que mereix la pena descobrir en tractar-se del surar més meridional del País Valencià i que es caracteritza per la seua bellesa i raresa botànica.

Després quedaran sols dues cites més: la ruta dels Miradors de l’Olleria, l’11 de desembre; i finalment la senda de l’Ombria d’Aielo de Malferit el diumenge següent, 18 de desembre. Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col·laboració de la Diputació,es poden realitzar fins el dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en www.valldalbaida.com. La majoria de rutes comencen a les 9:00h des de l’ajuntament de cada població on cal estar 15 minuts abans proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat. Les rutes estan organitzades pel departament de turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Benigànim reparteix els 2.500 euros en premis directes en la campanya comercial de Nadal

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here