Els Esperantistes, teatre en Valencià en l’Auditori de Torrent

0
1723

Lázaro i Marta són dos germans pròxims a la quarantena que viuen a casa dels seus progenitors, que van morir fa deu anys. Son pare era president de la Societat Esperantista de la ciutat, un Quixot que va inculcar als seus fills l’amor per eixa llengua que hauria d’unir a tots els sers humans. Ell els va obligar a estudiar Filologia.

Lázaro, així batejat per Lazarus Zamenhof, el creador de l’esperanto, ha dedicat tota la seua vida a seguir els passos de son pare. Mai ha eixit de la casa familiar i, després de la mort dels seus pares, va ocupar l’habitació d’estos, la més gran, la que dóna al mar. Marta, després de diversos viatges i d’alguns desenganys amorosos, ha tornat a la llar familiar amb el seu germà, i treballa en la carnisseria equina del seu ex.

El conflicte naix quan Marta s’enamora bojament d’Ángel, un empresari immobiliari arruïnat, i ho porta a casa amb la intenció que es quede a viure amb els dos germans. La seua habitació és molt xicoteta per a un llit gran, i s’entaula una lluita aferrissada per l’habitació gran ocupada per Lázaro, però en realitat són altres les lluites que ixen a la llum en esta tragicomèdia que té com a protagonista la fragilitat humana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí