Els escuts nobiliaris urbans perduts d’Ontinyent, al museu del MAOVA

0
1132
Imatges dels escuts nobiliaris perduts a Ontinyent

El museu ofereix una mostra geogràfica sobre este parimoni històric, i també amplia els seus recursos amb nous vinils introductoris sobre l’època ibèrica i romana

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA) ha ampliat els seus recursos per millorar l’experiència dels visitants, amb elements com un panell amb una selecció fotogràfica d’escuts nobiliaris urbans d’Ontinyent i nous vinils introductoris d’època ibèrica i romana. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que “continuem ampliant la col·lecció d’escuts nobiliaris, encara que siga amb imatges com en esta ocasió. Considerem fonamental, almenys, tindre constància pública d’aquests elements patrimonials desapareguts dels nostres carrers perquè són part del nostre passat històric”, manifestava.

El panell, de grans dimensions, inclou una selecció fotogràfica d’escuts nobiliaris urbans d’Ontinyent actualment desapareguts o desubicats ha estat possible gràcies al treball de Rafael Bernabeu, qui va fotografiar els escuts als anys 50, quan encara estaven al seu lloc original. Aquest gran panell es troba situat al lapidari on els visitants podran contemplar tant peces funeràries com un escut nobiliari de finals del segle XVIII o principis del XIX donat per Francisco Jorge Nadal.

Igualment, el MAOVA ha introduït altres elements com vinils introductoris d’època ibèrica i romana, així com altres elements de senyalització. En esta mateixa línia, han tornat a les vitrines del museu un vas i tres fragments ceràmics decorats que s’havien prestat al Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (MARQ) per a una exposició temporal sobre art rupestre. El director del museu, Agustí Ribera, destacava que “estes millores van acompanyades de l’entrada als arxius del MAOVA de materials procedents de diferents excavacions arqueològiques, tant d’Ontinyent com de la comarca, dipositats oficialment per la Conselleria de Cultura que ens permetran continuar coneixent el nostre passat”, indicava. De fet, els materials que es troben als arxius del museu han despertat l’interès de diferents investigadors com és el cas de l’arqueòloga Alessia Larini, de la Universitat de Pisa, qui estarà una temporada al Servei Arqueològic investigant les restes antropològiques de diverses necròpolis andalusines.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí