Els empresaris de Xàtiva i la Fundació ADEIT de la UV es reuneixen per col·laborar en matèria d’innovació i ocupabilitat

0
2092
Imatge de la trobada empresarial a Xàtiva

Es pretén crear a la ciutat un centre de dinamització d’empresa

L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat hui una reunió de treball entre els empresaris locals i la Fundació Universitat-Empresa ADEIT per tal de tindre un primer contacte respecte a possibles col·laboracions en matèria d’innovació i ocupabilitat.

En la reunió han estat presents per part de l’Ajuntament l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el regidor d’Innovació José Vicente Benavent i el segon tinent d’alcalde Nacho Reig, mentre que per part d’ADEIT han assistit el vicepresident del Consell Social de la UV i Patró d’Honor de la Fundació Juan Manuel Pérez Mira; el director-gerent Antoni Aracil i el delegat en València de la Càmera Franco-espanyola de Comerç i Indústria Emili Altur. A més a més, també hi ha hagut representants de les associacions comercials Adexa, Xàcex i Gent del Mercat, així com d’empreses locals amb una forta presència en el mercat.

La Universitat de València, a través de l’ADEIT, treballa per a aproximar els seus serveis a l’entorn socioeconòmic, pel que desenvolupa diferents programes de formació, pràctiques, ocupabilitat i innovació. La seua intenció és estretir la col·laboració amb Xàtiva a través d’una sèrie d’accions de cooperació universitat-empresa, tractant-se del primer ajuntament amb el que han contactat. «En definitiva el que vol treballar la Fundació és la creació d’un centre de dinamització d’empresa, que per a nosaltres és interessant. I per això volíem conèixer també l’opinió dels empresaris, els quals ho veuen també amb bons ulls», ha incidit l’alcalde Roger Cerdà.

L’Ajuntament de Xàtiva farà la tasca de paraigües per a que aquest futur centre de dinamització Universitat-empresa siga una realitat a la ciutat, amb la intenció de facilitar la col·laboració entre els empresaris de Xàtiva i la Universitat de València.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Detenen en Canals a un fugit de la justícia italiana membre d'una important xarxa de tràfic de cocaïna

Segons les dades de l’ADEIT, la Universitat de València va comptar el passat curs als seus graus amb 762 estudiants procedents de Xàtiva i la comarca de la Costera, i 250 empreses i entitats de la ciutat col·laboraren el passat any amb la Fundació. «No estem inventant res. Tan sols hi ha que organitzar-se, millorar i incrementar aquestes dades, i per això pretenem anar de la mà del sector empresarial de Xàtiva amb l’ajuda de l’Ajuntament», ha comentat el director-gerent de l’ADEIT, Antonio Aracil.

Entre les possibles línies de col·laboració es troben programes específics de beques de formació professional pràctiques, una Jornada pública de reconeixement per a les persones que tutoritzen les pràctiques, un cicle de conferències o debats sobre temàtiques d’interès, col·laboracions del personal amb empreses xativines per a la millora de productes o processos, disseny de formació a mesura per a empreses amb un teixit empresarial actiu i disseny de tallers enfocats a l’ocupabilitat de persones titulades per la Universitat de València residents a Xàtiva.

«Amb la creació de la Regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement, el que es pretenia era apropar el treball que s’està fent per part d’aquesta fundació als sectors empresarials locals, amb aspectes fonamentals per a ells com la millora i l’acompanyament per part de la Universitat en els processos d’innovació i també la millora de l’ocupabilitat dels veïns i veïnes de la nostra ciutat a través d’eixa col·laboració», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here