Els empresaris de la Vall d’Albaida qualifiquen de «càstig» el nou peatge a l’autoconsum energètic

0
854
Rafael Pla, president de COEVAL
Rafael Pla, president de COEVAL

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) s’ha mostrat contrari al decret que impulsa el govern de Mariano Rajoy (PP) que penalitza l’autoconsum d’energia elèctrica, i ha arribat a qualificar-lo de «càstig». Així COEVAL ha anunciat que ha presentat davant la Secretària d’Estat d’Energia del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme al·legacions contra aquest Projecte de Reial decret el qual suposa la introducció de nous impostos addicionals en forma de peatges econòmics «abusius i incoherents».

Les al·legacions tenen com a objecte que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència impedisca l’actual redacció del decret. Les al·legacions es basen en les presentades per FENIE (Federació Nacional d’Empresaris d’Instal·lacions Elèctriques i Telecomunicacions d’Espanya), patronal espanyola d’empreses instal·ladores elèctriques i de telecomunicacions, que s’ha mostrat contrària a l’esmentada regulació. Entre les Associacions que formen part de FENIE està ASELEC ( Associació d’Empresaris Instal·ladors Elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València), la Delegació Comarcal de les quals està en la seu de COEVAL, de la qual formen part les seues empreses en la Vall d’Albaida.

COEVAL critica que es tracta d’un «càstig» a les energies renovables a Espanya «atenent no a l’interès general sinó a interessos particulars que impedeixen qualsevol avanç en aquesta matèria». Així afirmen que «regulada adequadament podria generar desenvolupament i ocupació donades les excel·lents condicions naturals amb les quals explica Espanya en aquest tema». Els empresaris afirmen que el projecte «va contra direcció a la millora de l’eficiència energètica, que és un objectiu clau de la Unió Europea la finalitat de la qual és aconseguir una millora del 20% en l’eficiència energètica d’ací a 2020″.

Sergio Pomar, responsable de l’Àrea d’Energia de COEVAL ha expressat que “amb aquestes al·legacions COEVAL s’implica activament a favor de l’autoconsum energètic ja que és un tema que empresarialment és important com a generador d’iniciatives que sens dubte serien beneficioses per a territoris com la Vall d’Albaida que ha de cercar nous sectors de desenvolupament i ocupació , a més de poder apostar per energies renovables que ajuden a evitar la nostra dependència de fonts d’energia contaminants”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí