2.500 usuaris en els ecoparcs mòbils els primers dies d’implantació a la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal

0
927
Imatge de la visita de l'ecomòbil a Moixent

La Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins, Enguera i Ontinyent van ser les primeres localitats en rebre estes unitats

El passat dimarts 2 de gener van eixir al carrer les primeres tres unitats d’ecoparcs mòbils, el que ha provocat que al llarg d’aquestes primeres dues setmanes les instal·lacions –fixes i itinerants- hagen rebut vora 2.500 usuaris entre empreses i particulars.

El primer dia en actiu, els ecoparcs mòbils van visitar les localitat de la Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins, Enguera i Ontinyent, reunint a un total de 201 usuaris. El dia més fructífer de la primera setmana va ser el dijous 4 de gener, quan es van comptabilitzar 334 entrades, coincidint amb l’arribada de l’ecomòbil a Vallada, Montesa, Xella, Ontinyent i Agullent. El divendres 5, els ecoparcs van rebre 251 usuaris, mentre que el dia 3 de gener van ser 117 i 103 es comptabilitzaren el diumenge 7.

A la segona setmana de funcionament, les visites s’han incrementat. De nou el dijous va ser el dia més actiu, amb 425 entrades, mentre que el dimarts 9 es van produir 386. El dimecres es sumaren 326 operacions, mentre que el dilluns en van ser 249.

Els elements que més s’han repetit a l’hora de ser dipositats als ecoparcs mòbils en aquestes primeres dues setmanes han estat piles, roba en bon estat, tubs fluorescents i bombetes, envasos, vidre i alguns electrodomèstics, malgrat que cal recordar que al mateix es poden portar fins a més de 50 tipus diferents de residus.

El president del COR, Roger Cerdà, va valorar satisfactòriament aquestes primeres dues
setmanes de funcionament. “Són unes bones xifres si tenim en compte que es tractava de la primera presa de contacte i que tan sols hi havia tres unitats operatives. Al llarg de les pròximes setmanes aniran incorporant-se la resta d’ecomòbils, pel que esperem que la resposta per part dels veïns i les veïnes siga major”, va explicar.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Troben mort el jove amb síndrome de Down desaparegut a Énguera

El proper dilluns 15 de gener es posaran en marxa tres noves unitats, que arribaran a municipis de la Vall d’Albaida i la Costera: Xàtiva, Albaida, Aielo de Malferit, Rotglà i Corberà, Canals, Alcúdia de Crespins, Olleria, Benigànim, Torrella, la Granja de la Costera, Vallés, la Llosa de Ranes, Cerdà, Genovés, Barxeta, Llocnou d’En Fenollet, Novetlè, Bellús, Guadassèquies, Sempere i Benisuera.

La implantació, que serà progressiva, continuarà el dilluns 29 de gener amb tres noves unitats, mentre que les dos últimes arribaran als municipis restants el 12 de febrer.

Cal recordar que tant els ecoparcs mòbils, com els fixes, compten amb el sistema de “El meu compte ambiental”, que permet als veïns i les veïnes acumular punts a l’hora de dipositar els residus, que posteriorment els serviran per a obtenir una rebaixa en el preu de la taxa del Consorci. Els operaris registren les dades amb l’ajuda del seu document d’identitat, i els propis usuaris podran consultar els seus punts en una pàgina web que estarà habilitada pròximament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here