Els ‘Contes a la fresca’ tornen als carrers de la Vall d’Albaida amb narradores i narradors locals

0
3694
Una de les sessions dels 'Contes a la Fresca'.

Aquest cap de setmana és el torn d’Aielo de Malferit (dissabte) i Benigànim (diumenge) amb Blai Senabre

Els ‘Contes a la fresca’ promoguts per l’àrea de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, aquest 2021 tornen amb la coordinació i suport de la narradora professional Almudena Francés.

Aquesta alternativa d’oci cultural ofereix un recorregut per la Vall d’Albaida als amants dels contes i la paraula dita. Amb la barreja màgica de les històries i les nits d’estiu, menuts i majors coneixeran els relats i cultura de la nostra benvolguda comarca.

L’edició d’aquest 2021 se centra en comptar amb narradors i narradores locals a totes les sessions, juntament amb el narrador o la narradora professional convidada.

Durant els mesos de juliol i agost, els ‘Contes a la fresca’ passaran per quinze municipis de la Vall d’Albaida per tal de seguir reforçant eixa tradició oral.

El passat divendres iniciava la programació Atzeneta d’Albaida amb Carles Cano i Conxa Rubio, i aquest cap de setmana serà el torn d’Aielo de Malferit i Benigànim amb Blai Senabre com a rondallaire professional i Maruja Marchirant i Carlos Moscardó Espí com a narradors locals. Els altres pobles que podran gaudir d’una estona d’històries i contes són Salem, Otos, Alfarrasí, Quatretonda, Bellús, Agullent, el Palomar, Montitxelvo, Bocairent, l’Olleria, Castelló de Rugat i la Pobla del Duc, que tancarà l’edició el 27 d’agost amb Tania Muñoz.

Els narradors professionals d’aquest 2021 són:

Carles Cano, narrador valencià de la primera generació de contacontes professionals. Les seues sessions són molt divertides i aptes per a tots els públics.

Blai Senabre, narrador d’Altea amb una llarga trajectòria contant contes. Treballa amb contes tradicionals de manera molt participativa.

Carles Garcia Domingo, narrador que viu a Logroño, encara que és originari de València. Conta contes per tradició familiar, ja que eren «buhoneros», és a dir, venedors ambulants que anaven contant històries pels pobles.

Ángeles Goas, narradora gallega que conta històries de vida i succeïts gallecs. És una narradora que explica històries de les terres gallegues i la seua cultura.

Eva Andújar, narradora de València que domina el conte tradicional.

Tània Muñoz, narradora de Castelló que conta amb detall històries properes .

Les pròximes sessions són:

Juliol

Dissabte 17 – Aielo de Malferit

Diumenge 18 – Benigànim

Dijous 22 – Salem

Divendres 23 – Otos

Dissabte 24 – Alfarrasí

Diumenge 25 – Quatretonda

Dilluns 26 – Bellús

Agost

Dissabte 7 – Agullent

Diumenge 8 – EL Palomar i Montitxelvo

Dilluns 9 – Bocairent

Dimarts 10 – L’Olleria

Dimecres 18 – Castelló de Rugat

Divendres 27 – La Pobla del Duc

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí