Els contenidors de Cáritas recullen a Xàtiva 30 tones de roba i calçat al primer semestre de 2019

0
682
Contenidor de Cáritas a Xàtiva

La mesura persegueix la inserció de persones en risc d’exclusió social i la millora medi ambiental

Gràcies a la proposta d’Arropa, cooperativa impulsada per Cáritas els contenidors rojos disposats per la ciutat de Xàtiva segueixen donant molt bons resultats com marca l’informe realitzat al primer semestre de 2019. Gràcies als nou contenidors distribuïts per Xàtiva, aquest primer semestre s’han recollit un total de 29.947 kilos de residus tèxtils que es reciclaran o s’utilitzaran per a la seua posterior reutilització.

En aquest projecte impulsat per Cáritas es persegueixen dos objectius: l’objectiu social, el qual tracta d’aconseguir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social i l’objectiu ecològic, mitjançant la utilització dels contenidors de residus tèxtils.

Per altra banda, la cooperativa Koopera, que a la Comunitat Valenciana es compon per les empreses Arropa i Reciplana Recuperacions, ha realitzat campanyes destinades a mostrar com creen ocupació gràcies a la creació de diferents escenaris on mostren des de la deposició de roba als contenidors fins finalment el seu reciclatge o reutilització.

En aquest semestre, la xifra total de roba i calçat recollit segons l’empresa ha sigut de 1.948 tones, el qual suposa un increment del 3,1% respecte al mateix període de l’any passat. A més, les dades d’inclusió social des de juny del 2018 fins al mateix mes d’aquest any a València ha suposat una millora notable, ja que són 69 les persones acompanyades a un itinerari d’inserció, 23 que han finalitzat aquest itinerari i 14 les persones que ja s’han incorporat al mercat laboral ordinari.

Aquestes dades de recollida de residus a Xàtiva mostren l’evolució d’iniciatives que aposten fort per l’àmbit ecològic i social, i que fan una tasca molt important, com demostra el gran nombre de roba recollida aquest primer semestre.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí