Els campaners d’Albaida es tancaran al campanar si l’alcalde no paga l’assegurança

0
558
campanar albaida
El tancament es faria al campanar d'Albaida

La Colla de Campaners d’Albaida ha amenaçat amb un tancament al campanar “si l’alcalde -Juan José Beneyto, del PP- segueix sense pagar la part de l’assegurança a la aque es va comprometre, 1.900 dels 2.200 euros que costa assegurar als campaners”. Així ho ha manifestat el col·lectiu que a més ha recordat que “no cobrem, tots els recursos que aconseguim van dedicats al manteniment del campanar i de les campanes de tot el poble”.

Els campaners expliquen que “tots els tocs, vols i repics (més de 150 dies a l’any pugem al campanar per fer sonar les campanes) es fan de manera voluntària i gratuïta”. A més a més afegeixen que “portem molts anys de retards en els pagaments de l’Ajuntament d’Albaida, els que hem tingut que desembutxacar any rere any per poder continuar amb la tradició” i han lamentat que “amb l’actual crisi les situacions personals es compliquen”.

La Colla de Campaners d’Albaida, membres del Gremi de Campaners Valencians, ha acusat a l’alalde i a la seua “mala gestió” la qual “està foegant a les associacions d’Albaida que, com la nostra, depenen de les ajudes de les institucions, el que ens deixa a tota la població sense activitats culturals”.

Els capmpaners apunten que a Albaida “mai s’ha perdut la tradició mil·lenària de fer sonar les campanes manualment, amb el sentiment que li posa el campaner, sent una de les poques poblacions de tot Espanya que ha sabut conservar aquesta tasca sense interrupció” i han lamentat que “pareix que a l’alcalde no li importe”.

Han recoradat així que les Festes Patronals són imminents i que “en aquestes dates es realitzen els tocs, vols i repics més emotius de l’any” però que “com que els veïns i veïnes d’Albaida no tenen la culpa de la mala gestió de l’alcalde, ens comprometem des de la Colla de Campaners d’Albaida, que les campanes no es pararan en festes”. No obstant han advertit que protestaran amb el tancament al campanar i que “farem sonar les campanes sense assegurança, baix la consciència de l’alcalde deixem un possible accident”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent presenta la seua segona setmana cultural dedicada al cinema i la novel·la negra

Finalment avancen que “si l’alcalde no accedeix a la nostra reivindicació de complir els seus compromisos adquirits, des de la Colla de Campanes d’Albaida, no descartem per a pròxims tancaments en el campanar, el de convocar a totes les Colles de Campaners de la Comunitat Valenciana perquè ens donen suport”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here