Els campaners d’Albaida acusen l’alcalde de no invertir en la restauració i la tradició campanera

0
665
campana Albaida
Els campaners demanen ajuda per mantenir el volteig manual

La Colla de Campaners d’Albaida han aprofitat la festivitat de Sant Miquel que se celebra hui per realitzar una protesta per denunciar els “6 anys de falses promeses” de l’alcalde de la ciutat, Juan José Beneyto, del PP. D’esta forma han apuntat a la falta d’inversió municipal en la restauraió del patrimoni campaner i del manteniment i potenciació de la tradició del volteig manual.

Des de la colla han recordat així que “l’Ajuntament no va complir en ajudar-nos en la restauració de la campaneta més vella del poble, la de Sant Miquel, la vam costejar integrament la Colla de Campaners”. També han assegurat que el consistori “ens va donar llargues per ajudar-nos a restaurar i celebrar el 200 aniversari de la campaneta de missa”.

Pel que fa al campanar el col·lectiu d’Albaida han criticat “els números trencats de les esferes del rellotge” i que tant la maquinària del rellotge històric de 1857 com la de 1980 “no estan restaurades per falta de col·laboració de l’Ajuntament”. A més a més afirmen que la il·luminació d’esta torre té “llums trencats des de fa anys i no estan arreglats per desídia de l’Ajuntament”.

D’una altra banda han afegit que el Museu Campaner i Local “no està fet per falta de col·laboració de l’Ajuntament i  hem posat fins i tot des de la colla de campaners la mà d’obra gratuïta”.

Pel que fa al treball voluntari que fa la Colla de Campaners d’Albaida de mantenir la tradició de volteig manual esta associació ha lamentat que el consistori “no col·labora ni potencia” este recurs turístic pel qual “pugem més de 150 dies a l’any per fer tots els tocs (més de 400)”;  i han apuntat que això passa mentre que “altres pobles amb menys tradició i potencial que nosaltres ho estan fent (tots ens passen davant)” han assegurat.

Els campaners afirmen sentir-se “discriminats” perquè “fem els tocs, vols i reepics sense assegurança” i així han recordat la protesta feta la setmana passada per la qual denuncien que Beneyto “ens deu dos anys de part de l’assegurança, un total de 3.800 euros dels 4.200 que ens costa”, fins i tot han lamentat que “hem  tret més de 2.000 euros de la butxaca”. Per tot això han tornat a advertir que “ens tancarem al campanar si l’alcalde no complix i no paga el que ens deu”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here