Els bombers supervisen les Falles d’alt i mitjà risc per a planificar el dispositiu de la Cremà

0
987

Més de 520 falles de la província de València hi han solicitat als bombers ser revisades per analitzar el seu risc | El Consorci revisa falles en més de 80 municipis

Els bombers del Consorci Provincial de Bombers de la Província de València han començat hui la supervisió de més de 520 monuments fallers per a planificar el dispositiu de la Nit de la Cremà.

Els caps de parc són els encarregats de la supervisió, després d’haver revisat les 521 fitxes d’avaluació de risc de cada monument que hi han sol·licitat les comissions falleres dels 80 municipis de la província.


Segons va declarar el President del Consorci Provincial de Bombers, Josep Bort, “els Bombers, com cada any, van a treballar sense descans perquè les Falles del 2017 siguen una festa sense imprevists de seguretat. El treball de prevenció que estem realitzant és tan important com la pròpia extinció de la Cremà”.

“Des d’ací, vull animar als fallers a gaudir de les seues festes en un entorn de precaució”, va afegir Bort.

La fitxa d’avaluació de risc especifica les condicions de l’entorn del monument, materials, grandària, la distancia a façanes, i la proximitat d’hidrants. Informació amb la qual els caps de parc i els responsables del dispositiu especial han classificat el risc dels monuments en cinc nivells: molt baix, baix, mitjà, alt i molt alt.

Des del passat any, el format digital de les citades fitxes s’ompli des de la Secció de Prevenció del Consorci en col·laboració amb ajuntaments en tasques preventives i culturals. Això ha permés elaborar una base de dades amb la qual s’han agilitat les tasques per poder prevenir amb antelació el dispositiu.

Les falles de risc baix o molt baix no requeriran l’assistència dels bombers. Seran efectius de protecció civil i membres de les comissions falleres els encarregats de supervisar el procés de la Cremà.

De fet, els mateixos bombers han dut a terme diferents cursos formatius per a tots dos col·lectius, amb xerrades teòriques i pràctiques de com actuar durant el procés de l’encesa de les falles i supervisar el mobiliari urbà, com façanes, fanals o altres.

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) preveu mobilitzar un dispositiu especial de 138 vehicles i 440 efectius per donar cobertura als municipis de la província que compten amb monuments fallers. A més, tindrà el suport dels Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana de les tres províncies, Unitats de les Brigades Forestals de Divalterra i del SEPEI d’Albacete.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here