Els bombers recomanen no realitzar més accions en l’incendi a l’Ecoparc de Benissa

0
1265
Els bombers estan contínuament revisant el que resta de foc.

El Consorci de Bombers ha notificat a la direcció de Benissa Impuls que no és recomanable realitzar més accions, més enllà del control i revisió de la combustió actual, que continua a baixa intensitat i acotat en la zona de compostatge, on es troben les restes vegetals. És a dir, que es deixe cremar el que ja està combustionant a baixa intensitat.

Els bombers indiquen que si es manipula més el material incendiat “més s’oxigena i més combustiona”, descartant, a més, tirar més aigua per tal d’evitar “conseqüències ambientals problemàtiques”. Tant Benissa Impuls com els bombers estan contínuament revisant el que resta de foc i si calguera canviar el criteri s’avisarà amb immediatesa als responsables de la mercantil de Benissa.

Des de l’ajuntament de Benissa es demana a totes aquelles persones i/o treballadores de la zona del polígon industrial La Pedrera que continuen realitzant les seues tasques habituals amb normalitat, conscients que l’emissió de fum pròpia de l’incendi pot dificultar el treball en moments determinats. Si la situació de l’incendi canvia per indicació dels bombers, l’equip humà de Benissa Impuls està preparat per a procedir en les accions que siguen necessàries, tal com es va realitzar al llarg del cap de setmana, on es varen sufocar els munts que encara seguien en combustió, realitzant diversos carrils amb els citats apilaments de restes de poda a través del treball de maquinària pesada.

L’incendi en la zona de compostatge de l’Ecoparc va protagonitzar un debat en l’últim ple celebrat a l’Ajuntament, amb la pregunta del portaveu del PP, Arturo Poquet, interessant-se pels motius de l’incendi i assenyalant que no tan sols hi havia restes vegetals que varen cremar. Abel Cardona, alcalde de Benissa i president de Benissa Impuls, va contestar que “no és cert que hi haguera basura, és la zona d’abocament de restes vegetals”, un espai on aquests materials vegetals ja estan prèviament separats d’altres tipus de residus plàstics, fusta o altres.

Cardona va respondre també a la pregunta de quins eren els motius pels quals es va originar l’incendi. “Des del Consorci de Bombers de Dénia ens diuen que l’incendi es va originar per combustió espontània” derivada de les altes temperatures assolides pel material en procés de compostatge, un motiu en el qual també coincideixen des de la gerència de Benissa impuls.
L’alcalde va explicar que l’actual situació de la zona de compostatge de restes vegetals “no és l’habitual”, ja que “en l’últim any s’ha duplicat i quasi triplicat l’entrada de restes vegetals”. Els motius, va dir, són que tant Calp com Teulada, on la cantera va quedar clausurada pel Seprona, “vénen a abocar a Benissa”. Abel Cardona va remarcar que “aquest problema no és exclusiu de Benissa, i ja ha passat a Pedreguer, Xàbia o Ondara».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí