Els beneficis de Caixa Ontinyent es disparen quasi un 18% en els cinc primers mesos de 2019

0
437
Imatge de l'assemblea de Caixa Ontinyent celebrada aquest dijous

L’entitat financera va arribar als 6,5 milions de benefici en 2018, un 5,4% més que en l’exercici anterior

Caixa Ontinyent ha celebrat aquesta tarde Assemblea General ordinària en la qual es van aprovar els comptes de 2018 que van tindre com a resultat un benefici, abans de sanejaments i dotacions, de 10 milions d’euros, que queda en 8,4 milions d’euros després de les provisions pertinents. Després del pagament d’impostos, als quals es destina 1,9 milions d’euros, el benefici net se situa en 6,5 milions d’euros, un 5,4% superior al del 2017.

La distribució d’aquests beneficis eleva el nivell de capitalització de l’entitat (en destinar-se 5,3 milions d’euros a reserves) i potència les accions de la seua obra social (a les quals es destinen 1,2 milions d’euros). La morositat baixa al 5,96% amb una cobertura de 98,17%, i el capital CET1 se situa en el 16,42%, molt per damunt del mínim exigit pel Banc d’Espanya.

Quant al balanç de gestió de l’actual exercici, a 31 de maig 2019, el benefici net se situa en 3,4 milions d’euros, amb increment del 17,83% sobre el mateix període de l’any anterior.

Dinamització de l’economia

Entre les línies d’actuació per a 2019, es pretén continuar impulsant l’activitat econòmica de les comarques centrals valencianes possibilitant un finançament adequat que permeta a les empreses i famílies complir els seus projectes i millorar el seu benestar.

Així, en 2018 els préstecs, crèdits, descompte comercial i finançament d’importacions i d’exportacions han suposat més de 874.000 operacions per import de 1.755 milions d’euros.

Digitalització

Un dels objectius per a l’exercici 2018 era ampliar els canals de relació amb el client, mantenint al mateix temps el tracte directe a través de les oficines. En aqueix sentit, s’han ampliat les prestacions automatitzades en les pròpies oficines, s’ha impulsat l’oficina digital, s’ha renovat la banca electrònica, s’ha posat en marxa un nou portal de valors, s’han activat les transferències immediates i s’ha reforçat la seguretat en les transaccions.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La III Festa Estellés torna a omplir la Plaça Major de Benigànim amb un homenatge a Ovidi Montllor

Aquest 2019 s’ha estrenat amb una nova APP per a clients i l’ampliació de mitjans de pagament digitals amb la incorporació d’Apple Pay, a més de la previsible incorporació a l’estiu de nous productes similars.

Obra Social

Els resultats de 2018, juntament amb altres romanents, recuperacions i ingressos permeten un pressupost d’obra social, per al 2019, de 1,8 milions d’euros.
Enguany es donarà preferència a la recentment constituïda Fundació Caixa Ontinyent, amb dos objectius bàsics: augmentar l’abast del programa d’educació financera i recuperar les activitats del Monte de Piedad.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here