Els amarradors del Port de Sagunt faran vaga parcial per excés de jornada i incompliment reiterat de condicions laborals

0
1256
Protesta dels amarradors del Port de Sagunt.

Els aturs començaran aquest divendres 24 de setembre i està previst continuar el dilluns 27 de setembre

Els amarradors del Port de Sagunt han anunciat que faran vaga parcial els pròxims dies en protesta per l’excés de jornada i incompliment reiterat de condicions laborals

Els aturs començaran aquest divendres 24 de setembre de 7.00 fins a les 9.00, de 13.00 fins a les 15.00 hores, i de 18.30 fins a les 20.30 hores, i està previst continuar el dilluns 27 de setembre, amb les mateixes franges horàries.

Des de CCOO s’informa que la vaga reivindica «una jornada laboral digna, posar fi a pràctiques abusives i a riscos laborals a causa de l’esgotament». Concreten que els amarradors «estan realitzant més de 2.000 hores anuals, a més de que poden ser requerits en qualsevol moment, inclosa la seua jornada de descans, sense que se’ls compense cap de les hores realitzades».

La plantilla de l’empresa Amarradores del Puerto de Sagunto CEMESA- P & REYSER va anunciar la convocatòria de la vaga després de la celebració del Tribunal d’Arbitratge Laboral, i després que l’empresa no haguera volgut acceptar ni negociar cap de les propostes que se li han traslladat.

L’amarrament i desamarre és un servei tècnic-nàutic de trànsit interior dels ports, que en aquesta empresa ve desenvolupant-se amb jornades sense descans per a la plantilla de amarradores. La càrrega de treball és tan insuportable que està desencadenant alta sinistralitat laboral, accidents de treball i falta de seguretat, per l’esgotament de la plantilla.

El sindicat denuncia que la plantilla està sotmesa a pràctiques abusives, amb pressions i amenaces per a atendre el telèfon en qualsevol moment, fins i tot en les jornades del torn de descans, sense cap mena de compensació. El personal manifesta que l’empresa, unilateralment, va deixar de pagar les hores realitzades des de l’any 2013 i que actualment continua fent-ho, a pesar que se signara un acord on s’indicava que s’anava a compensar, i incomplint els pactes.

Fins al moment es desconeix si la vaga es veurà afectada per alguna mena de servei mínim, malgrat haver tingut tràmit d’audiència amb l’Autoritat Portuària de València, que ho ha estat valorant, i ho proposarà a la Delegació de Govern perquè trasllade la resolució al Comité de Vaga. “Som conscients que la vaga pot afectar el trànsit normal de vaixells en el port de Sagunt, però hem intentat en tot moment arribar a un acord amb l’empresa, sense que hagen mostrat cap mena de voluntat negociadora” lamenten.

Des de CCOO afirmen que “continuaran amb la vaga fins que li donen una solució a l’incompliment de les condicions laborals”, i denuncien sobretot l’abús tendenciós que s’està realitzant del R/D 1561/1995 sobre les jornades especials de treball, amb el seu incompliment i ús fraudulent per l’excés horari, i per l’incompliment de les funcions exercides respecte als plecs particulars.

“No ens han deixat una altra alternativa que l’ús de la via judicial, per a iniciar un conflicte col·lectiu i les consegüents reclamacions individuals. Lamentem que puguen veure’s afectats altres serveis prestats en altres empreses del sector pels aturs que es duran a terme, però l’empresa s’ha negat rotundament a qualsevol acord, i quan ho han fet han presentat ofertes faltant el respecte en la negociació i vulnerant el principi de bona fe que en tot moment ha d’existir” conclouen.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí