Els alcaldes d’Ontinyent i d’altres 13 ciutats mitjanes demanen a la Generalitat desglossar els infectats de coronavirus per municipis

0
2274
Jorge Rodríguez, durant la reunió telemàtica amb la consellera

La petició, que ha sorgit durant la reunió telemàtica amb la consellera de Justícia es realitza per poder aplicar millors mesures en el combat a nivell local contra el virus

Comptar amb més informació sobre els contagiats de COVID-19 als diferents municipis permetria als ajuntaments aplicar més i millors mesures en el combat a nivell local contra el virus. És una de les idees que es posaven damunt la taula en la reunió que mantenia hui la Consellera de Justicia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i alcaldes d’altres municipis valencians de tamany mitjà com ara Villena, Petrer, Crevillent, El Campello o La Vall d’Uixò, entre d’altres.

En l’encontre, mantingut pel sistema de videoconfèrencia, els alcaldes explicaven que comptar amb eixa informació faria possible que els consistoris pugueren actuar de manera més directa sobre els focus de contagi, tot i que des de la Generalitat es considera que d’eixir eixes dades a la llum pública açò podria derivar en situacions d’estigmatització no desitjades.

L’encontre virtual ha format part del seguit de reunions que està mantenint la Consellera estos dies amb representants de tots els municipis valencians per coordinar el treball en la lluita contra el virus, on Gabriela Bravo trasllada als ajuntaments informació sobre les línies de treball que ha posat en marxa l’administració autonòmica, i replega idees i suggeriments per part dels ajuntaments.

Desglossament per departaments de salut

En la línia en el que han sol·licitat els alcaldes, d’una altra banda aquest divendres, en la seua compareixença diària, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, anunciava que la conselleria bolcarà les dades de contagis per departaments en breu.

Esta informació disgregada ha estat freqüentment demanada pels mitjans de comunicació de caràcter comarcal, una informació que sí que s’oferia a inicis de la crisi del coronavirus però que, amb l’increment dels casos, es va deixar de realitzar. No obstant la conselleria si que ha oferit en alguna ocasió la quantitat d’infectats per departaments de salut, però únicament per als infectats del personal sanitari.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí