Els alcaldes de Sagunt i València debaten sobre la relació entre les dos ciutats amb els ports com a nexe

0
1479
Quico Fernández i Joan Ribó, durant l'acte desenvolupat a Sagunt

El saló d’actes del Centre Cívic del Port de Sagunt es va omplir d’assistents per a este acte protagonitzat pels alcaldes Quico Fernández i Joan Ribó

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández i l’alcalde de València, Joan Ribó, van protagonitzar aquest dimecres al saló d’actes del Centre Cívic del Port de Sagunt una xarrada-col·loqui, ‘Un Port, Dos Ciutats’ en la qual el debat es va centrar sobre interessos comuns entre les dos ciutats.

El saló d’actes del Centre Cívic del Port de Sagunt es va omplir d’assistents, i els alcaldes van atendre les preguntes del públic i fins i tot el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, ha arribat a prendre la paraula davant intervencions que demanaven que el port de Sagunt siga autònom.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha agraït l’assistència i la implicació de l’alcalde de València, Joan Ribó. Ha destacat la història de proximitat entre totes dos ciutats i van defensar la conveniència d’unir esforços en matèries com l’activitat portuària, infraestructures, transport, turisme i la consciència mediambiental o l’aigua. Tots dos alcaldes van fer referència a la dessaladora, acabada des de fa anys a Sagunt, però sense ús per la falta d’acord per a la seua amortització.

Quico Fernández ha explicat que la relació entre Sagunt i València és una relació de proximitat, “relació necessària que en qualsevol cas hem de potenciar en benefici de les persones. Sagunt i València, formen part de la mateixa autoritat portuària i evidentment el creixement del port, i de l’autoritat portuària de València en el seu conjunt, suposa el port més important de tota el Mediterrani, que és una gran part de la nostra economia que genera evidentment moltíssims llocs de treball.” Fernández ha apel·lat al diàleg entre administracions i municipis afectats i ha recordat que cal abordar coordinadament l’assumpte de les infraestructures que unixen tots dos ports “des d’una òptica d’anar cap a una major eficiència i resoldre els problemes que es generen a través de les infraestructures. Evidentment sempre hem de buscar l’equilibri entre el creixement i el benestar i mantindre uns nivells de valors ambientals, urbanístics i de qualitat. És la nostra obligació coordinar-nos”.

L’alcalde ha destacat també la importància del port i la zona logística de la zona portuària al nostre municipi i l’ha qualificat com a «principal motor» de la nostra economia. També ha ressaltat que Sagunt disposa de milions de metres quadrats situats al costat del port marítim.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí