Els alcaldes de la Safor compliquen la suspensió del macroabocador de Llanera

0
863
Roger Cerdà, president del Consorci de Residus
Roger Cerdà, president del Consorci de Residus

Els alcaldes i regidors del PSPV de la comarca de la Safor es van reunir dilluns amb caràcter d’urgència per rebutjar el pla de la suspensió del projecte del macroabocador de Llanera, suspensió que està previst que s’inicie amb l’aprovació el pròxim dimarts 15 de març en l’assemblea del Consorci de Residus (COR) de la petició a la Generalitat de la suspensió de l’autorització mediambiental del projecte.

El dia següent, dimarts a la nit, la reunió va ser de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, on van manifestar conjuntament que no volen començar la redacció d’un nou pla per la recollida i tractament del fem del COR, com va afirmar el seu president, Roger Cerdà, en el dia de la seua presa de possessió del càrrec, en afirmar que pretén «partir de zero».

El nou pla, que afecta a les comarques de la Costera, la Vall d’Albida, la Canal de Navarrés, la Safor i la Vall d’Aiora-Cofrents, té la reticència dels alcaldes de la Safor si no saben abans quins són els seus aspectes fonamentals. Així demanen explicacions a Cerdà, al representant de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, i al director general per a la Qualitat Ambiental, que havien fet transcendir la idea els profunds canvis en el pla de residus, «consensuat durant més d’un dècada, sense tenir en compte l’opinió dels implicats», segons els socialistes de la Safor.

Rescisió del contracte

Pel que a la supressió del macroabocador de Llanera des de la Safor es mostren preocupats perquè esta acció suposaria l’anul·lació d’un contracte que podria suposar haver d’indemnitzar amb 400 milions a l’empresa Vitrusa, adjudicatària del mateix.

Després de la trobada amb Cerdà es va acordar que s’aporten informes jurídics per a establir amb claredat l’abast que tindria la rescissió unilateral del contracte amb Vitrusa, i un nou anàlisi de la disposició de les plantes ( i cost per als ajuntaments i els ciutadans del nou pla si es porta endavant.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí