Els alcaldes de la Costera es reuneixen amb una empresa dels parcs solars i li mostren la seua oposició en bloc


0
988
Imatge de la protesta a Montesa.

Els alcaldes de Montesa, la Font de la Figuera, Moixent i Vallada reiteren la seua negativa a Akuo Energy als projectes de parcs solars i la línia d’alta tensió

Una de les empreses que han projectat infraestructures d’energia fotovoltaica a la comarca de la Costera han comprovat ‘in situ’ l’oposició del territori pel seu impacte, en una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de Vallada, Moixent, la Font de la Figuera i Montesa.

Aquest dimecres representants de la multinacional Akuo Energy s’han reunit a Montesa amb els batlles que li han mostrat la seua oposició en bloc, mentre veïns de la localitat també mostraven el seu rebuig als carrers.

Akuo Energy és l’empresa que impulsa el projecte d’una línia d’alta tensió de 400 kw de potència des d’Almansa, on té els seus parcs solars, i que travessa 35 km de la comarca fins la subestació que hi ha a la comarca. D’una altra banda l’empresa també projecte diversos parcs solars a Montesa que suposen un fort impacte al paisatge.

Durant hora i mitja l’empresa ha intentat convéncer-los i negociar una alternativa, però tots quatre tenien clar que l’impacte és massa gran i s’hi han negat rotundament. En paraules d’Analía Juan, alcaldessa de Montesa, no veuen possibilitat al traçat alternatiu proposat per Akuo Energi, degut a l’orografia. Mentre que l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, considera que els municipis de l’interior no han de ser els que proporcionen energia als de la costa.

Petició de la Font de la Figuera

D’una altra banda a l’Ajuntament de la Font de la Figuera el plenari va exposar l’aprovació del Pla General Estratègic i les ordenances municipals, relatives a blindar el paisatge. La instància del PSPV i una esmena de Compromís, planteja la modificació del decret per donar més competències als ajuntaments i l’adhesió de les comarques del voltant.

L’alcalde de la Font, Vicent Muñoz, ha agraït el posicionament del PSPV i Per la Font en un aspecte que genera tant preocupació.

Suport del Museu de Prehistòria

A més a més el Museu de Prehistòria de la Diputació de València va participar en la jornada en defensa del territori de les Terres dels Alforins. L’acte, organitzat per la Societat de Viticultors i Productors de Terres dels Alforins, és part de la mobilització en contra dels parcs solars i a línia d’alta tensió.

Així des del Museu de Prehistòria s’afirma que «el coneixement històric, la riquesa de jaciments arqueològics i l’harmonia amb el territori dels recursos patrimonials són alguns dels valors que la directora del Museu de Prehistòria ha posat de manifest a l’acte. De fet, Fontanars, Moixent i La Font de la Figuera compten amb testimonis de poblament des del període neolític, fa més de sis mil anys».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here