Els 5.000 alumnes d’Ontinyent tornaran a les classes esta vesprada després de tancar els centres per la neu


0
813
Ontinyent nevat Jorge
Els alumnes d'Ontinyent tornaran a les aules esta vesprada

Els xiquets 5.000 xiquets d’Ontinyent dels centres d’infantil, primària i secundària no han assistit este matí a les classes pel nivell que ha assolit la neu però des de la regidoria d’Educació s’ha anunciat que els centres tornaran a obrir esta vesprada.

Per una altra banda els alumnes de Bocairent i Fontanars dels Alforins han tingut hui un segon dia de vacances a que el nivell de neu no ha permés reemprendre amb normalitat les classes. En total són al voltant de 850 les xiquets escolaritzats al CEIP Lluis Vives i l’IES Bocairent a esta localitat, i els del CEIP Comte Salvatierra de Fontanars dels Alforins, a més a més dels alumnes de secundària d’esta localitat que tampoc han pogut anar a l’institu per no haver arribat l’autobús que els recull normalment. Els xiquets de Castelló de Rugat que hair van fer festa hui han tornat a les classes.

La Conselleria de Governació ha retirat la preemergència per neu, encara que es manté tallada sols la carretera CV-590 entre Énguera i Rotglà i Corberà entre els quilòmetres 0 i 37. Per una altra banda, segons s’informa des de la Direcció General de Trànsit, hi ha problemes de circulació per la neu o gel a l’asfalt a la CV-657 a Ontinyent entre els quilometres 0 i 8, i  a la CV-660 a Fontanars dels Alforins entre els quilòmetres 0 i 16. La resta de carreteres afectades per la neu han recuperat al llarg del matí la normalitat.

La Conselleria de Governació ha donat consells per a la carretera on es recomana no viatjar a les zones afectades si no és imprescindible, o circular per rutes principals moderant la velocitat; si s’ha de transitar per ports de muntanya, assegurar-se abans de l’estat de la circulació; si s’ha de fer un viatge per estes zones s’ha de dur una rasqueta, cadenes, llanterna i roba d’abric així com aliments calòrics (xocolate, fruits secs etc.); s’ha de dur dipòsit ple; en les primeres hores del matí amb baixes de temperatura es poden formar capes de gel i mantenir-se durant hores a zones de ombra, per la qual cosa cal retardar l’eixida unes hores i extremar la precaució donat el perill de la conducció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here