Els 3 milions de l’antic IVVSA per al barri de La Vila d’Ontinyent arribaran deu anys després

0
1522
Rebeca Torró, Jorge Rodríguez i Rafael Briet, en la roda de premsa

Presentat l’acord per executar la sentència que tombà la decissió d’Isabel Bonig d’anul·lar la inversió de manera unilateral

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, i el Director General d’Habitatge, Rafael Briet, donaven hui detalls de l’acord que permetrà a l’administració autonòmica invertir a Ontinyent els 3 milions d’euros del conveni incomplit per l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) durant l’etapa d’Isabel Bonig (PP) com a Consellera d’Infrastructures. L’acord que compta ja amb una previssió pressupostària de 800.000 euros al projecte de pressupost autonòmic de 2019, el que en paraules de l’alcalde suposa “una bona notícia que és fruit d’un treball que ha costat anys i molts esforços a l’Ajuntament”, assenyalava.

Rebeca Torró donava detalls al respecte, fent cronologia d’un procés “que com ja va passar amb l’hospital o la rotonda de Torrefiel, deixa en evidència la forma de fer mala política que es portava a cap fa dues legislatures pel Partit Popular”. En aquest sentit, recordava que en 2009 el Conseller Juan Cotino i l’aleshores alcaldessa Lina Insa van signar un conveni que establia la construcció de 25 habitatges protegits al barri de la Vila, en la zona entre els carrers Trinitat, Callarís i Roses. Amb l’entrada del nou govern de Jorge Rodríguez, i davant la no execució del conveni, es va cedir en gener de 2012 a la Generalitat els terrenys per a fer eixes vivendes, i es va haver d’esperar fins a 2014, sent Consellera per a que l’aleshores Director General d’Obres Públiques, Vicente Dómine, confirmara que l’IVVSA, depenent de la Conselleria d’Infrastructures que gestionava Isabel Bonig, no podia fer front a convenis signats amb Ontinyent i altres ajuntaments, que tindrien que assumir íntegra la part autonòmica.

Davant això, el d’Ontinyent va ser l’únic consistori que va impugnar el desestiment davant la justícia, donant-li finalment la raó a l’Ajuntament una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). La pròpia Rebeca Torró, que sent regidora de Territori havia proposat el recurs, era en eixe moment la Directora General d’Habitatge que havia d’executar la sentència favorable a Ontinyent, cosa que va fer iniciant uns tràmits que han desembocat en el projecte que es presenta ara.

L’alcalde explicava que l’anàlisi tècnic inicial plantejava 3 alternatives que es van traslladar a la Direcció General de Patrimoni, que es va decantar per la que, segons Jorge Rodríguez, “no sols és la més viable, sinò la que pensem que és la millor”. Es tracta d’un plantejament que suposarà actuar al tram comprés entre l’actua “Hotel d’Associacions”, ubicat a l’accés a La Vila des de la Plaça Major, fins la paral·lela del carrer Roses, un espai que serà demolit i ajardinat de manera que es generarà un accés amb poca pendent fins la plaça Trinitat, destapant el llenç de la muralla, i incloent la construcció de 12 habitatges.

“És una xifra més ajustada a la realitat de La Vila, a més a més incloent places de garatge i mantenint l’espai d’esponjament i convivència que vam crear a la Plaça Trinitat”, avançava l’alcalde, qui detallava que als 3 milions d’euros que ha d’acabar invertint al barri la Generalitat per donar compliment a la sentència (dels quals 1’4 seran per a edificació d’habitatges, i la resta per a reurbanització), s’ha d’afegir el milió d’euros que es rebrà dels fons Europeus FEDER per a actuar a l’altra part de la muralla, “el que ens permetrà fer unes millores importantíssimes al barri de La Vila d’ací a l’any 2022”, avançava.

Per la seua banda, el Director General d’Habitatge, Rafael Briet, posava de relleu que “front a les polítiques d’ocurrències d’altres etapes a la Generalitat, ara hi ha planificació; front una manera d’actuar que posava per davant de tot els grans esdeveniments, ara hi ha diàleg i atenció a les necessitats reals de la ciutadania”, i en aquest sentit va a donar-se compliment a la sentència del TSJCV amb una partida inicial de 800.000 euros que apuntava que “suposa la materialització de la defensa que han fet dels interessos dels veïns i veïnes d’Ontinyent tant l’alcalde Jorge Rodríguez com Rebeca Torró en la seua doble vessant en aquest procés, com a regidora i com a Directora General. Una defensa i un treball pels qual cal felicitar-los”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí