El VII Cicle ‘Ontinyent Negre’ comptarà amb 7 destacats autors espanyols de novel·la negra

0
8036
Presentació d'Ontinyent Negre.

Marta Sanz, Silvestre Vilaplana o Inés Plana participaran d’una programació que també inclourà la projecció de 5 pel·lícules i una ruta guiada per escenaris de crims entre els segles XVI al XIX a la ciutat

7 destacats autors i autores de novel·la negra a Espanya participaran a la VII edició de ‘Ontinyent Negre’, el Cicle de Cinema i Novel·la Negra que tindrà lloc del 3 al 13 de març a la ciutat. La presència d’escriptors com Marta Sanz, Aro Sainz, Inés Plana, Àlex Martín Escribà, Natàlia Gisbert, Silvestre Vilaplana o Joan Carles Ventura suposarà un dels principals atractius de la programació impulsada per l’Ajuntament, el Club de Lectura i el Cine Club Utiye, que era presentada en roda de premsa i on també destaca la projecció de 5 pel·lícules i una ruta guiada per escenaris de crims produïts entre els segles XVI al XIX a la ciutat.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que van a fer possible esta edició, la setena de forma ininterrompuda, que torna al seu calendari habitual després d’haver estat postposada en l’anterior edició a juny degut a la pandèmia. És un luxe comptar amb esta programació i especialment amb escriptores i escriptors d’aquest nivell, i animem a la ciutadania d’Ontinyent i les comarques veïnes a gaudir de tots els continguts que s’han preparat”, manifestava.

El detall de la programació era explicat per Ximo Soler (La Llibreria), Vicky Piqueras (Club de Lectura) i Joan Enric Valiente (Cine Club Utiye), estant també present en l’acte l’autor del cartell del cicle, Miguel Llin, del qual s’elogiava “l’impacte visual amb una composició que combina elements relatius a la mostra, com un revòlver, sang, un llibre i un cromatisme amb predominància del color negre”.

Vicky Piqueras explicava que la inauguració del cicle tindrà lloc dijous 3 de març des de les 20:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, en un acte conduit per Natxo Úbeda on es comptarà amb una xerrada inaugural de l’escriptor alcoià Silvestre Vilaplana. Divendres 4 al mateix lloc i hora hi haurà una nova xerrada, a càrrec de l’escriptor barceloní Àlex Martín Escribà, per parlar dels 50 anys del personatge Pepe Carvalho, de Vázquez Montalbán. Dissabte 5 a les 11:30 hi haurà una tertúlia sobre novel·la negra a la Plaça de Sant Domingo amb el propi Àlex Martín i l’escriptor suecà Joan Carles Ventura; i diumenge 6 a les 11:00 una nova xerrada, esta volta amb l’escriptora alcoiana Natàlia Gisbert, que parlarà en un celler de La Font de la Figuera sobre el seu llibre ‘Vi i Veritat’.

Les següents xerrades seran de l’escriptora d’Osca Inés Pana, que presentarà el seu llibre ‘Lo que no cuentan los muertos’ (dijous 10 de març, 20:00 hores, Sala Previsora de Caixa Ontinyent); l’escriptor barceloní Aro Sáinz de la Maza, autor de la saga Milo Malart (divendres 11 de març, 20:00 hores, Centre Cultural Caixa Ontinyent); i finalment es comptarà amb la intervenció de l’escriptora madrilenya Marta Sanz, a qui es reconeixerà amb el premi ‘Ontinyent Negre 2022’. Sanz impartirà un col·loqui sobre “Feminisme, novel·la negra i compromís social” dissabte 12:00 de març a les 20:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, que servirà com a cloenda a la programació.

De la programació de cinema a les sales de El Teler parlava Joan Enric Valiente, qui repassava les projeccions previstes, que inclouen el clàssic en blanc i negre “La escalera de caracol” (dissabte 26 de febrer); el film francés ‘Les aparences’ (de divendres 25 de febrer a dijous 3 de març); la també pel·lícula francesa ‘Solo las bestias’ (de divendres 4 a dijous 10 de març); el film espanyol “El Sustituto” (de divendres 11 a dijous 17 de març) i el pase únic dimecres 9 a les 20:00 hores del curtmetratge ‘Por los viejos tiempos’, comptant amb la presentació del seu director, el jove ontinyentí Àlex Moriana.

El Cicle ‘Ontinyent Negre’ també inclourà una visita guiada pels llocs d’Ontinyent que van ser escenari de crims i altres delictes entre els segles XVI i XIX. Conduïda pel Cronista Oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, tindrà lloc dissabte 12 de març a les 10:30 hores des de la Placeta de l’església de Sant Carles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí