El VI Concurs d’Arròs Caldós de Llutxent se celebrarà el dia 19 al claustre del Corpus Christi


0
739
Arròs Caldós Llutxent
El concurs promociona un dels plats tradicionals de les comarques

El Concurs d’Arròs Caldós de Llutxent celebrarà la seua sisena edició el pròxim dilluns 19 d’octubre al claustre del convent del Corpus Christi i comptarà amb la presència d’una vintena de representants de restaurants del País Valencià.

Per cuinar este plat dins el concurs es requerirà que es cuine en cassola de fang o ferro utilitzant els mateixos ingredients tots els participants sense variacions, deixant a l’enginy que cada restaurador done el seu toc personal amb la preparació. Així els ingredients únics seran arròs, pollastre, conill, caragols i verdura.

El jurat estarà format també per professionals de la restauració, crítics gastronòmics i personatges rellevants del món institucional i cultural. El premi que s’emportarà el guanyador seran 800 euros, mentre que el segon n’obtindrà 500 i el tercer 200.

Dins el concurs també es concedirà un premi al millor postre que s’haurà de confeccionar amb productes autòctons i que serà recompensat amb 500 euros.

L’alcalde de Llutxent, José Miguel Aranda, ha afirmat que este concurs «gaudeix d’una gran acollida entre els professionals del sector» i a més ha desitjat que esta sisena edició «siga un dia de festa perqùe tots els ciutadans del municipi vegen com es cuinen els arrossos i opinen, ja que  este és un plat típic de la zona que es cuina a totes les cases».

El diputat de Turisme, Isidro Prieto, ha manifestat la voluntat de seguir donant suport a este certamen que valora com «un punt de trobada d’alt nivell per contribuir a potenciar la gastronomia valenciana com reclam turístic de la província de València».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here