El vent evita que l’incendi forestal de Beneixama arribe a terme de Fontanars dels Alforins

0
1068
Incendi forestal de Beneixama vist des de Fontanars dels Alforins

El vent del nord-oest ha actuat com a fre de les flames evitant que arribaren a la localitat de la Vall d’Albaida

L’incendi forestal que des d’aproximadament les 14,05h d’aquest dilluns crema la zona de la Solana de Beneixama no ha arribat al terme de Fontanars dels alforins perquè el vent del nord-oest, predominant durant la vesprada, ha actuat com a fre de les flames, evitant així que el foc s’estenguera cap a la localitat de la Vall d’Albaida.

Com es pot veure a esta seqüència d’imatges d’AVAMET (Agència Valenciana de Meteorologia) la direcció del vent, comprovable per l’evolució dels núvols bufava en direcció contrària a Fontanars dels alforins, deixant en terme de Beneixama l’afecció de les flames.

Des de l’Ajuntament de Fontanars dels Alforins aquest dilluns ev va demanar com a mesura preventiva que la població no puge a la serra per la carretera del Moro per tal de no entorpir les tasques dels mitjans d’extinció que treballen a la zona. Des de l’Ajuntament de Bocairent també es va demanar que no s’utilitzen els camins de l’oest del terme municipal i no bloquejar-los aparcant per si cal accedir vehicles d’emergència.

A la caiguda de la nit d’aquest dilluns ja eren 830 les hectàrees cremades en la serra de la Solana de Beneixida, la qual cosa ha obligat a desallotjar a 80 persones que estaven en diferents cases de camp, segons s’ha explicat des del centre d’emergències de la Generalitat.

En l’incendi van arribar a participar fins a 14 efectius aeris de diferents cossos i administracions. Per a aquest dimarts s’han programat quasi el doble d’efectius, fins a un total de 26 consistents en 15 mitjans de la Generalitat, 9 del Ministeri i 2 del govern de la Junta de Castella-la Manxa.

Durant la nit les tasques d’extinció -que han evolucionat amb «normalitat» segons emergències- ha comptat amb mitjans terrestres consistents en 11 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, 12 autobombes, 11 vehicles de la Diputació d’Alacant, 56 vehicles de la Unitat Militar d’Emergència (UME), 7 brigades de Divalterra de la Diputació de València i 3 capatassos.

A més durant la nit els drons del AVSRE també han sobrevolat la zona de l’incendi per a localitzar els punts més calents i facilitar el treball dels mitjans aeris que s’incorporen aquest matí.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí