El turisme de Xàtiva, protagonista del Mercat de Nadal de la Diputació de València

0
110
Betlem monumental de Xàtiva.

El joc ‘L’enigma dels Borja’ amplia el funcionament a tot l’any sense interrupció

Aquest proper divendres, la ciutat de Xàtiva serà la protagonista del dia a la fira nadalenca de turisme de València que anualment organitza la Diputació Provincial, a la plaça de Manises. Aprofitant la presència en aquest esdeveniment turístic, es presentaran els diversos atractius que ofereix Xàtiva per als turistes durant les festes de Nadal i Reis, destacant la programació especial d’actes de Nadal i Reis, així com el popular Betlem Monumental, amb figures a escala humana realitzades per artistes fallers locals, com José Martínez Mollá, Xavier Herrero o Manuel Blanco Climent.

Des del 1999, aquest pessebre s’ha convertit en un atractiu turístic que cada any bat rècords d’assistència. Aquest any, al voltant d’11.000 persones el van visitar durant el primer cap de setmana de funcionament. La seua singularitat rau també en la sostenibilitat dels seus materials, ja que en totes les escenes s’utilitzen materials reciclats que recullen els operaris municipals durant tot l’any. També es poden contemplar antigues eines i utillatge que conformen una col·lecció etnològica a base de donacions dels mateixos xativins. A això cal afegir el seu caràcter solidari ja que els aliments utilitzats per a les recreacions, així com les monedes que es recullen de les fonts que hi ha repartides pel pessebre, es destinen a ONG locals.

D’altra banda, s’aprofitarà la presència a la fira valenciana per promocionar el joc ‘L’enigma dels Borja’, un altre atractiu d’aquest Nadal per visitar Xàtiva. De fet, atesa la bona acollida de la iniciativa, la Regidoria de Turisme ha decidit mantenir-la en funcionament durant tot l’any. El joc consisteix en un recorregut d’1,5 km per llocs emblemàtics de la ciutat, durant el qual els visitants han de resoldre deu endevinalles per poder desvetllar el misteri. Una forma diferent i divertida que busca promoure el turisme familiar i entre els més joves, ja que la dinàmica es desenvolupa a través de la pàgina web www.elenigmadelosborja.com on cal anar resolent les diferents proves. Cada mes, tots els participants que aconseguisquen desxifrar l’enigma participaran al sorteig de vals valorats en 200€ per gastar al comerç i l’hostaleria local.

La mostra es completa amb una degustació de monjàvena, un dolç d’origen àrab típic de la ciutat de Xàtiva.

Oferta lúdica per als més petits

A més, aquesta iniciativa es complementarà amb una oferta lúdica per a tots els públics, però en especial per als més petits, a partir del proper dissabte 24 de desembre, a la Plaça de Manises de València, davant de la seu principal de la Diputació de València .

Es tracta d’una Gimcana Turística on els participants tindran com a objectiu descobrir les 17 comarques de la província de València, a través de 200 productes turístics locals.

Aquests productes estaran associats als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible aprovada per l’ONU el 2015, que inclouen des de l’eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, la educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats, entre altres aspectes, per tal d’unir coneixement i sensibilització social sobre el nostre entorn.

El Mercat de Nadal de la Diputació de València està organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana, a través de la campanya El Nadal és Valencià.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí