El TSJ confirma que l’Ajuntament d’Aielo continua vulnerant el dret a la informació de l’oposició

0
808
José Luis Juan Pinter, alcalde d'Aielo de Malferit (PP)
José Luis Juan Pinter, alcalde d’Aielo de Malferit (PP)

El PSPV d’Aielo de Malferit ha anunciat que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana ha confirmat que el govern municipal del PP continuya sense complir amb la sentència que li condemnava per vulneració de drets fonamentals, després de la negativa de l’alcalde, José Luis Juan Pínter, de facilitar diferents documents a l’oposició sobre les despeses de personal, d’òrgans de govern, desplaçaments, protocol, o la legalitat del camp de motocròs, entre uns altres.

En concret, en la sentència 293/2013, el Jutjat n.7 del Contenciós-Administratiu de València reconeixia el dret del portaveu de l’oposició, el socialista, Juan Rafael Espí, a accedir a un total de 18 documents relatius a diversos assumptes, una sentència que el govern de Pínter va pretendre executar de forma fraudulenta tal com es ve a reconèixer ara per sentència del TSJ de 7 de novembre de 2014.

Aquest incompliment va derivar en un acte del mateix jutjat contra el qual l’ajuntament va apel·lar per decisió de l’alcalde, una apel·lació que ara ha sigut desestimada, condemnant al consistori a assumir les despeses judicials derivades d’aquest procés. D’aquesta manera, l’autoritat judicial torna a donar la raó als socialistes, i desdiu les declaracions de l’alcalde en l’últim ple en les quals va assegurar que el seu govern “facilita tota la informació”, ja que ni tan sols ha complit encara amb la primera sentència que li condemnava per açò.

Des del PSPV, el portaveu socialista Juan Rafael Espí ha lamentant que l’alcalde “que per la seua anterior professió hauria de conèixer molt bé la llei, i per la qual té actualment hauria de complir-la abans que ningú, insistisca en una vegada i una altra a desafiar a la justícia amb les seues incomprensibles traves per a facilitar-nos documents. Ell, amb la seua negativa, és l’únic responsable d’aquestes costes judicials que s’han de pagar amb els diners de tots, i el que fa no és sinó augmentar cada vegada més les sospites sobre el que pot estar ocultant. La informació que ens nega, vulga o no, ha d’acabar eixint a la llum”, assenyala Espí.

Els socialistes han instat novament a l’alcalde “a respectar la normalitat democràtica i permetre’ns l’accés a la informació a la qual tenim dret com a representants electes de la ciutadania, avalats diverses vegades per la justícia com estem. Si insisteix amb la seua actitud només pot aconseguir que el tema acabe per la via penal”, adverteixen des del grup socialista.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí