El tripartit de Xàtiva tornaria a tindre una majoria ampla, mentre cau el PP i C’s superaria a Compromís

0
3348
Distribució de regidors, segons l'enquesta de l'IES Josep de Ribera de Xàtiva

L’enquesta realitzada pels alumnes de l’IES Josep de Ribera mostraria una composició molt similar del ple de Xàtiva on el PSPV creixeria en vots i EU baixaria lleugerament

Els alumnes de l’IES Josep de Ribera han presentat la seua tercera enquesta d’intenció de vot a Xàtiva, una enquesta que mostra pocs canvis significatius en la distribució de regidors al ple municipal. Així el PSPV i EU repetirien representació amb 7 i 5 regidors respectivament, mentre que Compromís en perdria un quedant-se amb 2; pel que fa als actuals partits de l’oposició el PP baixaria també un regidor i es quedaria en 4, mentre que Ciudadanos en guanyaria dos passant a tindre’n 3.

No obstant pel que fa a la intenció de vot sí que hi ha moviments més significatius. Així el PSPV creixeria fins al 34,9% dels vots (+7,5 punts respecte a les eleccions de 2015) quedant-se a prop del huité regidor; el seguiria EU que baixaria al 22,3% (-0,9); a continuació el PP amb 19,1% (-2,8); Ciudadanos gairebé duplicaria els vots arribant als 13,3% (+6,2), però amb el tercer rgidor guanyant-lo per la mínima; i l’últim quedaria Compromís amb el 10,3% (-3,4).

Pel que fa als líders de les formacions els caps dels tres partits del govern aprovarien, mentre els dos de l’oposició suspendrien. Així el més ben puntuat és l’alcalde Roger Cerdà (PSPV) amb un 5,9; seguit de Miquel Lorente (EU) amb un 5,4; i Cristina Suñer (Compromís) amb un 5; a l’oposició María José Pla (PP) i Juan Giner (C’s) empaten amb un 4,3. El govern en global també rep un aprovat amb un 5,8.

Respecte al govern tripartit de Xàtiva els votants consideren majoritàriament que funcionen de forma independent entre ells, així ho pensa el 62% dels enquestats, mentre que opinen que treballen de forma coordinada ho pensen sols el 20%.

Assumptes protagonistes

Pel que fa a grans temes que han protagonitzat la legislatura l’enquesta també ha preguntat sobre els deutes heretats de l’etapa del PP d’Alfonso Rus, sobre l’ús de la plaça de bous i sobre els pressupostos participatius.

Així es pregunta sobre què ha suposat l’herència dels sobrecostos de Rus i el 72% opina que ha suposat un greu dèficit (destacant que fins i tot el 51% dels votants del PP ho considera així).

Sobre l’ús de la plaça de bous el 61% opina que s’hauria d’emprar per a actes no taurins, mentre el 20% que sí s’hauria d’usar per a esta finalitat.

Pel que fa als pressupostos participatius l’enquesta apunta que el 49% dels ciutadans no els coneix, mentre sí tenen coneixement d’ells el 44%.

L’enquesta ha sigut confeccionada en base a 387 entrevistes personals, amb un marge d’error del 5,5%.

Ací es pot consultar l’enquesta sencera confeccionada pels alumnes de l’IES Josep de Ribera.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí